Ako je pandemija koronavirusa nešto dokazala onda je to svakako da se bez umjetnosti, u bilo kojem obliku, jednostavno ne može. Prve i one najteže dane samoizolacije značajno su nam olakšale stranice za besplatno gledanje filmova i serija, ali i online predstave koje su nam omiljena kazališta omogućila.

Tako su protekli tjedan dvoranu Doma kulture posjetitelji ispunili uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera. Održana je kazališna predstava “Gola u kavezu” u izvedbi kazališta Moruzgva. Glavne protagonistice predstave su Ecija Ojdanić, Ana Begić i Barbara Nola, koje su odlično odigrale uloge žena raznih karaktera.

“Gola u Kavezu” rađena je prema tekstu Olje Runjić. Priča je to o ženama i njihovom suočavanju s majčinstvom. Jedna je u vezi s oženjenim muškarcem i ne želi imati djecu, druga ostaje trudna i doznaje da je muž vara, dok je treća rastavljena i ne može imati djecu. U samo jednoj večeri ženskog druženja najbolje prijateljice propituju položaj žene u obitelji, vezi, društvu, njezin odnos naspram trendova potrošačkog društva. 

-” Cijelu godinu sam radila i zapravo sam uživala s obitelji dok je trajala sitaucija s koronavirusom. Povezali smo se i baš smo lijepo provodili te dane kao obitelj, osim korone u Zagrebu se dogodio i potres, ali pokušala sam ne misliti o posljedicama. Nama kao glumcima je najprirodnije biti na sceni, s kolegama, a to nismo mogli. Samo radom možemo suspregnuti strah od sutra, od budućnosti, posljednju predstavu sam odigrala u ožujku i evo nas ponovno tu, zajedno, na daskama koje život znače. Neobično je igrati pred polupraznim gledalištom ali nadamo se kako će uskoro sve biti normalno. Čovjekova potreba za umjetnošću je veća od straha i to me iznimno veseli,” – rekla je glumica Ecija Ojdanić.

Komentari
Prethodni članakPočele edukacije u sklopu projekta ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”
Sljedeći članakTreće kolo županijske teniske lige: Novogradiški tenisači ponovno uspješni