U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG plus u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”, za provedbu projekta ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Cilj projekta je ojačati 20 nezaposlenih korisnika kroz stjecanje javne isprave putem verificiranih programa osposobljavanja, te kroz usvajanje mekih i transverzalnih vještina.

Naime, kako bi ojačali položaj za tržište rada, 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja BPŽ steći će javnu ispravu o osposobljavanju za novo zanimanje. Po završetku formalnih edukacija korisnici će nadopuniti svoja znanja i ojačati svoje vještine kroz edukacije koje se smatraju razvojem mekih i transverzalnih vještina. Isto tako korisnici će ojačati svoje digitalne kompetencije kroz E-learning edukaciju, te će biti ojačani da koriste ovaj tip edukacija i ubuduće.

U Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška u petak, 12.06.2020. održana je prva edukacija i to za kuhara, nakon toga, već u ponedjeljak održane su i edukacije za računalnog operatera i operatera za oblikovanje internet stranica. S obzirom da na to da su tek prvi sati edukacija, još nismo dobili povratne informacije korisnika, ali kroz nekoliko dana i o toj temi imat ćete prilike čitati na radiong.hr portalu. 

Među ostalim, valja napomenuti kako je ostalo još nekoliko slobodnih mjesta za edukacije na koje se možete prijaviti, a uvjeti su ostali isti. 

Dakle, pozivamo sve dugotrajno nezaposlene osobe:

  • mlade do 29 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 6 i više mjeseci
  • osobe starije od 30 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 12 i više mjeseci
  • dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu prijavljene u evidenciji HZZ (koje aktivno traže posao i raspoložive su za rad)
  • osobe s invaliditetom

da nam se jave putem e-maila: ngplusprojekt@gmail.com ili na broj mobitela 095/396-59-57 kako bi se uključili u provedbu projekta koji provodimo. 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari