Početkom nove školske godine, kao i prethodnih godina, policija provodi akciju „Poštujte naše znakove“, s ciljem zaštite djece kao najranjivije skupine sudionika u prometu.

Unatoč dugogodišnjem provođenju akcije i medijskoj prezentaciji, kao i najavama aktivnosti policije i ove godine bilježimo veći broj prekršaja u zonama škola.

Tijekom prva dva dana provođenja akcije, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod i policijske postaje Nova Gradiška, utvrdili su 76 prekršaja, od kojih je najčešći prekršaj brzina, koja je zabilježena u 24 slučaja.

Pored brzine kao jednog od najtežih prekršaja, koji spadaju u grupaciju tzv. četiri glavne ubojice u prometu, zabilježeni su i drugi prekršaji iz te grupacije (nekorištenje sigurnosnog pojasa 18 prekršaja te 11 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način).

Ponovno apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, a posebice u zonama škola, te da roditelji svojim ponašanjem budu pozitivan primjer svojoj djeci i da obavezno koriste sigurnosne pojaseve i na taj način potiču djecu na korištenje sigurnosnog pojasa i na stražnjim sjedalima.

Policija će nastaviti s provođenjem aktivnosti iz navedene akcije, te će maksimalno represivno djelovati prema svim počiniteljima koji krše prometne propise.

Komentari
Prethodni članak“Kronika hrvatske gluposti” predstavljena u Novoj Gradiški
Sljedeći članakBesplatne karte za vlak studentima Brodsko posavske županije!