Članovi novogradiške Udruge dijabetičkih bolesnika jučer tijekom prijepodneva u središnjoj gradskoj Ulici slavonskih graničara i u prolazu za tržnicu proveli su još jednu akciju mjerenja šećera u krvi. Tradicionalne su to akcije kojom žele prevenirati dijabetes, bolest koju mnogi nazivaju tihom epidemijom 21. stoljeća.

Usprkos kiši i lošem vremenu, odaziv građana je i ove godine bio više nego dobar:

– Akciju smo organizirali u povodu Svjetskog dana šećerne bolesti. U proteklim akcijama u prosjeku nam se odazove tristotinjak naših sugrađana, danas, ipak, nešto manje. Cilj je, prije svega prevencija, upozoriti građane na simptome, podsjetiti ih da posjete liječnika i vode brigu o svome zdravlju. Komplikacije šećerne bolesti mogu biti iznimno teške, stoga je valja otkriti na vrijeme. S dijabetesom se može živjeti, najbolji primjer smo mi, članovi udruge, ali i svi oni koji se suoče s njom.

Hvala svima koji nam pomažu, hvala Gradu Nova Gradiška, sponzorima, liječnicima, samo zajedničkim radom možemo dobro djelovati. Rado ćemo primiti svakog novog člana, naše se prostorije nalaze u zgradi Gradske uprave, u prostoru bivše Vaba banke. Druženje nam puno znači, razmjenjujemo iskustva, ali i putujemo, družimo se, samo ove godine šest puta smo išli na kupanje u Daruvarske toplice. Svi novi članovi su nam dobrodošli – kaže Tereza Grgić, predsjednica Udruge dijabetičkih bolesnika Nova Gradiška.

 

Komentari
Prethodni članakPoznati hrvatski autor Bruno Šimleša predstavio knjigu “Istine i laži o ljubavi”
Sljedeći članakPropali pregovori sindikata i Vlade: Štrajk se nastavlja, pogledajte u koje dvije županije