Novogradiščani i Brođani su jutros (subota, 9. lipnja) pokazali kako imaju “u zdravom tijelu, zdrav duh”, bicikle u garažama, ali i osviještenu brigu za zaštitu okoliša.

U organizaciji Slavonskobrodske televizije i novogradiške Uduge volontera, a uz Svjetski dan okoliša koji je cijela planeta obilježila prije 4 dana ( 5.lipnja ) jutros je sa središnje gradske špice uspješno startala zanimljiva biciklijada.

Ekipa sastavljena od biciklista dobi od 7 do 77 gidina, djelomično totalnih amatera, djelomično od vrhunskih profesionalaca ( članovi  biciklističkog kluba iz Slavonskog Broda na put su BICIKLIMA, naravno, krenuli jutros oko 7 sati, a u središte Nove Gradiške stigli nešto malo iza 9 sati), praćena predstavnicima Policijske postaje Nova Gradiška, kamermanima televizije, ali i ugodnim baritonom glavnog urednika SBTV-a, Darka Junačka, predvođena zamjenikom gradonačelnika Milanom Matešom i sportskim novinarom Josipom Šebaljem, oko 10 sati krenula je na put ka cilju, Osnovnoj školi “Matije Gupca” u Cerniku.Predviđeno trajanje biciklijade je do točno u podne, a planirana trasa Ljubibratićeva ulica-Frankopanska-Cernik.

Krajnji cilj biciklijade je skrenuti pozornost na zaštitu okoliša, osvijestiti našu ulogu u čuvanju prirode, simbolično spojiti dva grada županije,te popularizirati jeftini i “eko friendly” način transporta, ali i sugerirati sjajan način provođenja slobodnog vremena.Jer, sunčani i topli dani ljeta koji su pred nama, kao stvoreni su za bicikliranje. Ako, uz to još i uživate i čuvate prirodu, nitko sretniji od planete Zemlje.

Biciklijada nije natjecateljskog karaktera, a organizatori će nagraditi sve one koji uspješno i u komadu stignu do kraja puta, te napojiti besplatnim pićima po vlastitom izboru i sladoledom.I Color trgovima iz Požege dala je svoj doprinos, uz mogućnost kupovine bicikla po “revijalnim”cijenama”

Kako bi start protekao što ugodnije, a uz glazbu se, provjereno ljepše putuje, pobrinula se ekipa Tamburaškog sastava “Osma regimenta” u nešto malo, manje sportskom izdanju.

 

Komentari
Prethodni članakJuniorke ŽOK “Nova Gradiška” plasirale se na državno natjecanje
Sljedeći članakŽupa “Jug” – osvrt na blagdan Tijelova