Uskrsni koncert “Trenkovaca” postao je tradicija, zajedničko druženje i prilika da ugoste svoje drage prijatelje. Koncert je to za koji se uvijek traži karta više, a tako je bilo i ovoga puta. Puna dvorana novogradiškog Doma kulture, pjesma, ples, smijeh i dobre vibracije i ovoga su puta bili zaštitni i prepoznatljiv znak koncerta društva koje ove godine proslavlja vrijednu obljetnicu, 25 godina rada i postojanja.

Kako je istaknula predsjednica Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ Verica Vuković, kroz cijelu godinu odvijat će se svečarski sadržaji obilježavanja ove vrijedne obljetnice, a kruna svega bit će koncerti uz Dan grada i blagdan župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije na kojemu će upriličiti i svečano obilježavanje ove vrijedne obljetnice. Riječi pozdrava gostima i dobre želje “Trenkovcima” za uspješan nastavak rada uputio je i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

Ovogodišnji Uskrsni koncert „Trenka“ bio je prigoda i da  se predstave s novom koreografijom, bili su to pjesme i plesovi Baranje pod nazivom „Ajde care pogodi“ za koje ih je uvježbala Vesna Vlaović.

Kako bi plesači na pozornici što bolje izveli pjesme i plesove iz Baranje, pobrinuli su se brojni vanjski suradnici kojima se Trenkovci zahvaljuju: Filipu Golubov Caru i Mariji Ivanković, koji su u siječnju održali seminar folklora, naučili plesače korake, te sviračima pripremili notne zapise svih pjesama. Također, Filip je okupio vrijedne žene iz Baranje koje su štrikale obuću za Trenk. „Trenkovci“ su ovom prigodom zahvalili i Josipu Štefiću iz Valpova koji je pomogao da se kupe originalne nošnje te Tomislavu Miličeviću iz Velike Gorice što je posudio dijelove nošnji. Cilj je, kako nam rekoše,  i dalje dopuniti sada već veliku kolekciju narodnih nošnji koje „Trenkovci” skupljaju već 25 godina.

Vidjeli smo i najmlađe „Trenkovce“ koji su nam simpatično predstavili pjesme i plesove Slavonije, a za nastup su ih pripremile Marija Štivičić i Sonja Tkalčec. Uživati smo mogli i u pjesmama starijih članova društva, a za smijeh i zabavu i ovoga se puta pobrinula dramska sekcija „Trenka“ koja je pod budnim okom Vesne Vlaović uvježbala urnebesni dramski igrokaz „Izbor miss Nove Gradiške“.

„Trenkovci“ su i ovoga puta ugostili svoje drage prijatelje, ovoga puta članove Folklornog ansambla „Sesvetska sela“ iz Sesveta te KUD-a „Sloga“ iz Satnice Đakovačke.

Vrhunska izvedba, originalne nošnje krasile su i njihov nastup, i sve viđeno i doživljeno bilo odlična uvertira u slavljeničku godinu.

Na svemu viđenom i doživljenom „Trenkovcima“ sve čestitke i samo hrabro naprijed!

 

Komentari