“Umirovljenički dani ne moraju biti dosadni i monotoni”- započinje razgovor s nama Ivan Zubić, vlasnik Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva “Zubić” iz Brodskog Stupnika. 

U Kulmerovom dvorcu na jednom od ondje održanih sajmova voćki, voćkarica i proizvoda od istih, među brojnim izlagačima naišli smo na simpatičnog sjedokosog gospodina naslonjenog na prekrasno uređen stol slavonskim stolnjacima, peškirima i košaricom punom vina od kupine i višnje. Na prvu, pomislili smo, nije to izlagač, zasigurno je posjetitelj koji uživa u ponudi sajma, no bili smo u krivu, sredovječni gospodin ponudio nas je proizvodima sa stola i dok smo mi iste degustirali, on je pričao priču o blagotvornim svojstvima svojih vina. 

-“Moj OPG proizvodi kupinu i kupinovo vino, višnju i višnjevo vino. Kupinovo vino je možemo reći medicinsko vino jer je jako dobro i zdravo za podizanje kvalitete krvne slike jer sadrži puno željeza, vitamina, minerala, te drugih mikro i makro elemenata. Ovo vino dobro je za ljude koji su u postoperativnoj fazi, ali i općenito dobrotvorno je za podizanje imuniteta, te raspoloženja.”- objasnio je Zubić 

Kazao je vlasnik OPG-a Zubić i kako konzumiranje kupinovog vina nekoliko dana za redom u malim količinama dugotrajno popravlja raspoloženje, posebice kod žena, našalio se i nastavio priču o činjenici da ovo vino konzumiraju najviše žene.  

-“Kupinovo vino je vino ženske populacije i mi čak 80% naše proizvodnje prodamo na kućnom pragu, uglavnom ženama ili za žene. Točno je da je ovo vino njima potrebno, ali potrebno je i nama muškarcima. Tko bi vam pravio društvo da nije nas muškaraca?”- kroz šalu je kazao Zubić 

Pored kupinovog vina, OPG Zubić pravi i vino od višnje. Kvalitetno, zdravo, puno C vitamina i itekako ukusno, istaknuo je proizvođač, te ekološke proizvodnje. 

“Garantirana formula za dobar proizvod”- kazuje Ivan Zubić, inače agronom po struci, te nastavlja – “mislimo da možemo zadovoljiti svakog kupca”. 

Zanimljivo je kako se Ivan Zubić, zajedno sa svojom suprugom na pokretanje Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva odlučio u umirovljeničkim danima.

“Umjesto da sjedim po birtijama kad sam otišao u mirovinu nisam se libio što ću sa sobom, odlučio sam raditi nešto korisno i odredio sam se na kupinu i smatram da je moj pothvat korisniji nego trošenje vremena na neke druge stvari”- ispričao nam je Ivan

Bio je vlasnik OPG-a Zubić svjestan u što se upušta, što zbog struke, što zbog životnog iskustva, znao je koliko rada, truda i financija iziskuje vođenje i rad na Obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu no entuzijastično se uhvatio u koštac s novim životnim izazovom i sada uživa u njemu, doslovno ubire plodove svoga rada, iste prerađuje, poklanja, prodaje, izlaže na sajmovima i njima se ponosi.

-“Inače smo članovi Slavonske košarice, imamo veliku potporu Turističke zajednice Brodsko posavske županije i gdjegod zađemo već se poznajemo, počastimo se i uživamo. No, ničega ovoga ne bi bilo da nije i moje supruge, sam čovjek ništa ne može napraviti, zajedno smo sve što imamo stvorili”- otkriva umirovljenik Zubić

Dokaz je bračni par Zubić kako se umirovljeničke godine mogu iskoristiti kvalitetno, u potpunosti, u zadovoljstvu, samo neka je zdravlja, a toga bi trebalo biti dok god je zdravog kupinovog vina, poručili su. 

Kupinovog vina, ako ste ga poželjeli možete naći u Brodskom Stupniku, na adresi Stjepana Radića 73 ili prosurfajte društvenim mrežama i internetom u potrazi za Zubićima. Živjeli!

Komentari