Članovi Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo selo sinoć su bili sjajni domaćini i organizatori još jedne gastro zabavne manifestacije po kojoj su ovo mjesto i kraj postali nadaleko poznati. Održano je 14. po redu „Martinje“, vinska fešta i službena ceremonija pretvaranja mošta u mlado vino. Sve je i ove godine bilo baš onako kako treba. Vinsku je ceremoniju i ove godine predvodio najpoznatiji vinski kardinal u Hrvata Vlado Bauer uz pomoć svojih ministranata, a ključ svih vinograda staropetrovoselskog kraja novom kumu uručio je u ime dosadašnjeg kuma, župana Danijela Marušića, aktualni načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis. Odgovornu i časnu dužnost kuma preuzeo je predsjednik Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo Selo Stjepan Pavlagić.

Ceremoniju je već tradicionalno vodio strogi vinski kardinal Vlado Bauer iz Požege, jedini u Hrvata koji taj posao radi već trideset i pet godina, a u dvoranu je ušao uz pripjev „Onaj koji pije umrijet će, tko ne pije taj će i prije“, te zaslužio veliki pljesak svih uzvanika. Za zabavu su bili zaduženi renomirani tamburaši, članovi Tamburaškog sastava „Satir“ iz Davora, dečki koji su atmosferu i ove godine doveli do usijanja, a plesni je podij cijelo vrijeme bio više nego pun. Dobra hrana, birana vina staropetrovoselskih vinograda uz sjajnu glazbu bili su odlična formula i jamac za još jedno dobro provedeno „Martinje“.

Organizatori su se pobrinuli i za veliki broj nagrada koje su podijelili zahvaljujući brojnim sponzorima, a i ove godine izabrana je najveselija gošća zabave koja je, kako je i red, provezena u tačkama.

-U Udruzi vinogradara i voćara“Sveti Vinko“ 40-ak je aktivnih člnaova, OPG-ovaca, vinara i voćara koji se međusobno pomažu, nabavljaju novu opremu za vinograde, a oživljeno je i glasovito vinogradarsko selo Starci, koji su ponovno oživjeli. Prepoznala je to i Općina Staro Petrovo Selo koja konkretno pomaže Udruzi. Družimo se, pomažemo, educiramo i to nam je najveće zadovoljstvo. Ovogodišnja je vinogradarska godina bila dobra i vjerujemo da ćemo imati dobro vino – kaže aktualni predsjednik udruge i novi vinski kum Stjepan Pavlagić.

Zadovoljan je i načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis:

-Drago mi je što se i ove godine nastavila tradicija. Dom je i ove godine pun, organizacija odlična, a naša općina je i uvijek će biti potpora ne samo ovoj, već i svim udrugama koje rade na našem području. Ponosan sam kao načelnik na sve ove vrijedne ljude koji nastavljaju tradiciju i vole svoj kraj. Općina će nastojati svim mogućim sredstvima osigurati da žitelji ovoga kraja, posebice mladi ljudi ostanu svoji na svome i kvalitetno i dostojno čovjeka žive u ovom našem prekrasnom zavičaju – kaže Denis.

Foto: Tamara Magdić

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakUpoznajte bračni par Zubić: “Umirovljeničke dane iskoristili smo za pokretanje OPG-a”
Sljedeći članakDobri rezultati novogradiških kuglača