Niti proljeće ali ni ljeto nije bilo onako kako smo zamišljali i na što smo navikli. Pandemija koronavirusa život nam je promijenila u cijelosti, neke institucije su bile u potpunosti zatvorene dok su druge radile prilagođeno. Naime, Pučko otvoreno učilište „Matija Antun Relković“ Nova Gradiška imalo je kratku pauzu, ali zajedno s ravnateljicom Danijelom Juranović ovoga ljeta donijeli su dašak kako kulturnih tako i zabavnih manifestacija u naš grad. I time utjecali na koliko toliko pozitivnu atmosferu u gradu.

– Ova epidemiološka situacija bila je neobična i nepoznata svima nama, promijenila je i filmsku i općenito kulturnu industriju. Velika kina i centri bili su prisiljeni zatvoriti svoja vrata, nacionalna mreža doživjela je veliki pad gledanosti, stoga je Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s mrežom neovisnih kino prikazivača pokrenuo je projekt Povratak u kino. Tijekom rujna prikazujemo uspješnice iz raznih razdoblja domaće kinematografije, tako će i naši posjetitelji moći pogledati u ponedjeljak sjajan naslov Čudesna šuma u režiji Milana Blažekovića, imali smo priliku pogledati Šegrta Hlapića. Ulaz je besplatan a sve s ciljem ponovnog vraćanja u kino dvorane. Uz hrvatske filmove, nudimo i komercijalni program. – istaknula je ravnateljica Danijela Juranović.

– Cijela ova situacija iziskuje dodatan napor svih djelatnika, prije nego smo otvorili vrata našim posjetiteljima nabavili smo sva potrebna sredstva za dezinfekciju, držimo se i poštujemo sve preporučene mjere. Želim pohvaliti svoje zaposlenike i zahvaliti ovim putem na razumijevanju, požrtvovnosti, zaista smo timski igrači što se vidi na krajnjem ishodu svih izložbi, manifestacija. Dobro je imati kvalitetan tim ljudi.-

– Nakon prvotnog šoka, zatvaranja i nemogućnosti rada tijekom proljetnih mjeseci odlučili smo pripremiti program Volim ljeto i kulturu kako bi obogatili kulturnu ponudu grada. Tijekom ljetnih mjeseci smo prikazivali i organizirali niz sadržaja u g radskom parku, gdje smo mogli poštivati sve preporučene mjere. Organizirali smo niz kvalitetnih sadržaja, književno kazališnih programa, projekcija sjajnih filmova, radionica za djecu, bilo je tu i koncerata klasične glazbe. Niz sadržaja kako za djecu tako i za odrasle. Program Volim ljeto i kulturu POU MAR Nova Gradiška organizira već drugu godinu za redom, ove smo godine u suradnji s TZ Nova Gradiška pripremili ciklus koncerata naziva Petkom u 9, gdje smo ugostili vrsne glazbenike s raznovrsnim programima, posjetitelji su imali priliku uživali u raznim izvedbama i lijepom ugođaju. Ipak smo uspjeli imati kulturom bogato ljeto,- zadovoljna je ravnateljica Učilišta. 

– Djeca jako lijepo reagiraju na kulturne sadržaje, divnu interakciju dobiju ljudi koji rade s njima. Taj sadržaj je pomno pripremljen, imali smo manifestaciju Lice iza slikovnice, pripremili smo interaktivne radionice, oni uvijek šalju poruku pozitive izvođačima koji vole dolaziti u Novu Gradišku igrati pred najmlađom publikom. Cilj i misija nam je kulturno opismenjavanje mladih jer je to ogroman zalog za budućnost, naša djeca to i zaslužuju, – navela je.

Komentari
Prethodni članakU novogradiškom kinu Scooby-Doo: I u nevolji zajedno
Sljedeći članakRaspisan natječaj za “braniteljske” stipendije u 2020./2021. – srednja škola