Raspisan je natječaj Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za dodjelu potpore za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja u šk.g.2020./2021. za:

-djecu smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
-djecu nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
-hrvatske ratne vojne invalide
-dragovoljce iz Domovinskog rata
-hrvatske branitelje iz Domovinskog rata
-djecu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata
-djecu dragovoljca iz Domovinskog rata

-djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru.

Natječaj je raspisan za školsku godinu 2020./2021. i otvoren je do 5.listopada.2020.g.(5.10.2020. je zadnji dan kada se može poslati prijava na natječaj).Pravo na potporu za obrazovanje tijekom REDOVITOG SREDNJOŠKOLSKOG obrazovanja imaju:-
– Kategorija A1-djeca smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koja udovoljavaju uvjetima navedenog natječaja -Kategorija B1-potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za izvrsnost -Kategorija C1- potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike slabijeg socioekonomskog statusa -Kategorija D-potpora za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama Sve navedene kategorije moraju ispunjavati uvjete za ostvarivanje prava na potporu za obrazovanje utvrđene raspisanim natječajem. Mjesečni iznos potpore tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike za šk.g.2020./2021. iznosi 200,00Kn.

Sve informacije u svezi raspisanog natječaja za dodjelu potpora za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja i obrasci mogu se dobiti u Područnom odjelu Ministarstva hrvatskih branitelja u Slav.Brodu, Stjepana Marjanovića 2, Centru za psihosocijalnu pomoć u Sl.Brodu,Stjepana Marjanovića 2 kao i u Centru za psihosocijalnu pomoć u Novoj Gradiški, a informacije o raspisanom natječaju se mogu dobiti i pozivom na tel.br. Područnog odjela MHB i Centra za psihosocijalnu pomoć u Sl.Brodu 035-447-363 svaki radni dan od 8-16h ili pozivom na tel.broj Centra za psihosocijalnu pomoć u Novoj Gradiški 035-362-154 od ponedjeljka do četvrtka od 15h-16h.

Komentari