Gradu za rođendan sinoć su se ( petak, 30.studenoga), tradicionalno poklonili i njegovi najstariji sugrađani, članovi Udruge matice umirovljenika grada Nova Gradiška, koji su sve ono naučeno tijekom godine kroz druženja u folklorno-pjevačkoj sekciji, prezenetirali Novogradiščanima.

Kako smo još uvijek u Europskoj godini starijih, a sadržaji posvećeni osobama treće životne dobi, i dalje imaju za cilj senzibiliziranje javnosti  i jačanje  položaja umirovljenika  unutar društva, i sinoćnji je koncert potvrdio kako je društvo snažno onoliko koliko je snažna svaka njegova karika,a umirovljenici su svakako skupina koja godinama, iskustvom i mudrošću , itekako, ima što reći i onima mlađima. Uostalom,sudeći prema viđenom,  na vitalnosti bi im zavidjeli mnogi.

Novogradiške umirovljenike u ime grada slavljenika na početku večeri pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća profesor Mirko Golovrški, a potom i prvi među jednakima, predsjednik Udruge  Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška, Ivan Varkašević.

Simboličnih 10 kuna spremno su platili brojni sugrađani, poklonici  folklorne baštine, ali i svi oni koji su dolaskom pružili podršku umirovljenicima našega grada.

Domaćini koncerta na svojoj su večeri ugostili i prijatelje, članove Kulturno umjetničkog društva Tkanica iz Okučana, koji su, plesovima i koreografijom, od kojih je jedna izvedena i premijerno, upoznala je predsjednica društva, Zrinka Grgić, publiku u dvorani Doma kulture,  digli na noge.

Simbolično ili ne, uz 264.rođendan Nove Gradiške, svoj su poklon  gradu, među prvima ,  predali oni najstariji među nama i tako pokazali kako imaju još što reći. Istom analogijom i od grada koji ulazi u svoje najperspektivnije godine, ono najbolje, tek očekujemo.

 

Autor: Simonida Tarbuk/Vanja Tutić

Komentari
Prethodni članakNa hrvatskoj političkoj sceni, izgleda, pojavio se momak koji ima mozak s jajima, a nema rep.
Sljedeći članakMažoretkinje svome gradu