Jedan od najočekivanijih događaja povodom rođendana Grada Nova Gradiška svakako je bila plesna večer “Mažoretkinje svome gradu”, poklon novogradiških mažoretkinja svojim građanima, održana u nedjelju 2. prosinca u sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški.

Pred punom dvoranom male i velike mažoretkinje oduševile su sve nazočne svojim plesnim sposobnostima kroz nekoliko složenih koreografija s kojima su se predstavljale na brojnim natjecanjima, kako u zemlji, tako i van granica, te osvojile brojne nagrade. Na plesnoj reviji Gradu u čast ugostile su: plesače i plesačice Plesnog studija Marine Mihelčić iz Požege, Mažoretkinje Grada Pleternica, Hip-hop skupinu “Sky” iz Nove Gradiške, male trbušne plesačice te djecu starijih plesnih skupina Gradskog vrtića Nova Gradiška.

 

“S obzirom da inače nemamo nekih velikih dođaganja u našem gradu, ovo je bila prilika da građani vide što naša djeca rade. Napominjem kako je prihod od prodanih ulaznica namijenjen kupnji kostima našim malim mažoretkinjama”, istaknula je predsjednica novogradiških mažoretkinja Stana Miloš.

 

Program je trajao oko sat i pol, ispunjen mladošću, vrhunskim izvedbama, silnom energijom i željom za dokazivanjem, što je oduševljena publika prepoznala i nagrađivala ih pljeskom.

Autor: Vanja Tutić, Zorislav Knežević

Komentari
Prethodni članakUmirovljenici svome gradu
Sljedeći članakŽOK “Nova Gradiška” slavio i u Splitu