Da izvjesni Mark Chapman nije učinio to što je učinio 8.prosinca ( tada je bio ponedjeljak ) prije 32.godine, on bi u kolovozu godine gospodnje 2012.proslavio svoj 72.rođendan.Vjerojatno, jednako karizmatičan, jednako legendaran jednako jedinstven.I tko zna kakav bi sve utjecaj imao i danas na neke nove klince.Jer, solo ili s njima, ( sa i bez Yoko…op.a-kako vrijeme prolazi, nekako mu i nju sve češće opraštam), samo je jedan Lennon

On je jednostavno obavezna literatura i lektira svakog sadašnjeg, svakog budućeg, svakog  ljubitelja glazb, uopće.Zapravo, svih onih koji se slažu s tvrdnjom kako je glazba najvažnija NE SPOREDNA stvar na svijetu. On je čovjek iz čijih pjesama ( osim što su dobre i stvorene za guštanje) možemo čuti  i naučiti kakav bi svijet, ustvari trebao biti i koje su to istinski  vrijedne stvari u životu, ili bar ono što bi nam trebalo biti važno. Jer lova, koliko god je bilo dobro imati, brzo prođe i to, uglavnom kada je najbolje.I ljubav pomalo, izblijedi, ukoliko, uopće imate sreće, pronaći je. Jedino glazba i glazbeno naslijeđe, pogotovo kada zvuče ovako , ostaje poput zamrznute kapsule u vremenu i prostoru. Zbog svega toga, zbog činjenice kako će svijet u subotu obilježiti 32 .godišnjicu kako ga nema, ali i zbog činjenice kako je isti taj svijet daleko siromašniji bez Johna Lennona u Glazbenom vremeplovu 8.prosinca, ali i u onom tjedan dana kasnije-John Lennon kroz opus Beatlesa i John Lennon kroz opus Johna Lennona.

Bezvremenska škrinja s neprocijenjivim blagom čije zavodljive melodije tjeraju slušatelja da kopa sve dublje i dublje po fascinantnoj ostavštni glazbenika koji ( bilo u solo ili grupnoj varijanti) s pravom predstavljaju sinonim za modernu  pop-rock glazbu.

Sve ono što će u Groznici uslijediti nakon Glazbenog vremeplova, bit će, bez imalo lažne skormnosti, jednako moćno!

S vama smo u subotu, od 19 do ranih minuta nedjelje…

Kreatorsko-voditeljski tim za kormilom standardni: ova koja piše/ Simonida Tarbuk i onaj koji miksa i duboko promišljeno slaže/ Rajko Aleksić, kao autorski tim i ona sjajna za mikrofonom  koja to, onako s dušom interpretira/ Elvira Slišurić.

Nađemo se na Abbey Roadu….Imagine…

Autor: Simonida Tarbuk

 

 

Komentari
Prethodni članakOtvoreno pismo Predsjedniku SDP- a Hrvatske, Zoranu Milanoviću
Sljedeći članakPrvi KORAK ka budućnosti – “fashion rules”