Ministar Božinović najavio je ulazak u novu fazu kojom se reaktivira gospodarstvo. Na presici je najavio ukidanje propusnica i dozvolu okupljanja do 40 osoba (dosad je bilo do pet), a od 13. svibnja otvaranje teretana, bazena… Ukidanje propusnica i dozvola okupljanja do 40 osoba na snazi su od danas.

“Bit će objavljene odluke koje su već potpisane. Prva je odluka o izmjeni odluke o nužnim mjerama ograničavanja kojom se omogućava okupljanje do 40 osoba umjesto sada do pet osoba, rad trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, parkova prirode, održavanja proba umjetnika i djelatnika u kulturi pojedinačno ili u manjim skupinama”, počeo je Božinović.

OTVARANJE TERETANA, BAZENA…
Kako je rekao, od 18. svibnja će se donesti odluka o popuštanju mjera za održavanje programa i manifestacija na otvorenom i zatvorenom. “Teretane, fitness i sportski centri se otvaraju 13. svibnja. Bazeni se otvaraju od 18 svibnja”, rekao je pa najavio i ukidanje e-propusnica.

“Uspostavlja se međugradski cestovni promet putnika, međugradski prijevoz osoba u željezničkom prometu i otvaraju se autobusni i željeznički kolodvori”, kazao je Božinović. “Ulazimo u novu fazu kojom se reaktivirao najveći dio aktivnosti i djelatnosti” .

 

Komentari
Prethodni članakJoš jedna oboljela osoba u Brodsko posavskoj županiji!
Sljedeći članakNova Gradiška: Dovršavaju se radovi u gradskom parku