Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod uhvatili su dvojicu 28- godišnjaka, koje sumnjiče da su počinili 9 kaznenih djela teških krađa, od čega 6 na području Slavonskog Broda, 2 na području Vrbove i Godinjaka, te 1 na području Brodskog Stupnika.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dvojica 28- godišnjaka u vremenu od 2. do 20. travnja, uglavnom u noćnim satima, provalili u pet trgovina mješovitom robom, od toga se radi o dva pokušaja provale u dvije trgovine u kojima su se oglasili alarmi, pa su osumnjičeni pobjegli na otuđivši ništa. Policija sumnjiči 28-godišnjake, da su također provalili u dva kioska, aparat za kavu, te aparat za automatsko pranje automobila. Potom su iz unutrašnjosti otuđili novac, više desetaka komada limenki raznog pića (uglavnom sokova), prehrambene proizvode (sir, salama, čokolada, keks, bomboni i dr.), te više kutija raznih cigareta, pričinivši štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su pretragom obiteljske kuće koju koriste osumnjičeni, pronašli dio predmeta i sredstava koja potiču iz počinjenih kaznenih djela.

Također su pronašli 99 komada streljiva kalibra 9 mm, vlasništvo jednog 28-godišnjaka, protiv kojeg slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Policijski službenici protiv obojice podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama zbog sumnje u počinjena kaznena djela teške krađe Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Foto: Ilustracija/Internet

Komentari
Prethodni članakStožer CZ BPŽ: U posljednjih 48 sati svi pristigli nalazi su negativni
Sljedeći članakStožer CZ: U Dječjem vrtiću Nova Gradiška maksimalno 140 polaznika, ove godine bez organizirane proslave „Bljeska”, gužve pred trgovačkim centrima…