Počinitelji ubrzo pronađeni i uhićeni

U vezi oštećenja prometnih znakova (objavljena vijest na web stranici Policijske uprave brodsko-posavske Oštećeni prometni znakovi), policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su ubrzo pronašli i uhitili počinitelje. Radi se o dvojici 23-godišnjaka i 37-godišnjaku nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Potvrđena je sumnja da su navedeni, tijekom noći (4./5. siječnja), na Županijskoj cesti između Rešetara i Zapolja oštetili 36 prometnih znakova izričitih naredbi i obavijesti, koje su iščupali, okrenuli/savinuli, odnosno razbacali po putnim kanalima i tako ih učinili neupotrebljivima. Policijski službenici protiv dvojice 23-godišnjaka i 37-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Uništenje, oštećenje ili zlouporaba znakova za opasnost.

Pas izgrizao ženu, otkriven i kazneno prijavljen vlasnik psa

Postupajući po prijavi o ozljedama zaprimljenoj iz Opće bolnice Nova Gradiška, dana 3. siječnja, iz koje je vidljivo da je 31-godišnju ženu ugrizao pas nepoznatog vlasnika. Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje i potvrdili sumnju da je dana, 31. prosinca 2023. godine, oko 12.30 sati, na ulici, u Kovačevcu, pas (Staford) koji nije bio pod nadzorom 18-godišnjeg vlasnika, nekoliko puta ugrizao 31-godišnjakinju. Ozlijeđenoj je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, a ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. O događaju je upoznata nadležna veterinarska inspekcija. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičen za krađu 2022. godine, uhićen jučer na graničnom prijelazu

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, jučer (8. siječnja), u 13.20 sati, policijski službenici su uhitili 33-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađe u 2022. godini. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjak dana, 11. kolovoza 2022. godine, u poslijepodnevnim satima, iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće u Slavonskom Brodu, otuđio bicikl (vlasništvo 36-godišnjakinje) starosti tri mjeseca. Policijski službenici dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Pronalazak mrtvog tijela

Dana 8. siječnja, oko 13.30 sati, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su nadzirući granicu uz obalu rijeke Save (u blizini mjesta Pivare) na nepristupačnom terenu pronašli mrtvo tijelo nepoznate osobe. U zajedničkoj suradnji policijskih službenika i pripadnika HGSS, oko 17 sati, iz vode je izvučeno mrtvo tijelo. Radi se o muškoj osobi starosti oko 60 godina. Prema trenutnim saznanjima na tijelu nisu uočene vanjske ozljede Nastavlja se daljnji rad s ciljem utvrđivanja identiteta osobe.

Komentari
Prethodni članakNovogradiški Advent u Top 5 najljepših advenata u kategoriji srednjih gradova u Hrvatskoj
Sljedeći članakMinistarstvo poljoprivrede izvijestilo je o novom slučaju influence ptica