Društvo “Naša djeca” i Udruga za edukaciju djece o oralnom zdravlju i oralnoj higijeni u subotu 10. studenog u sportskoj dvorani OŠ “Mato Lovrak” organizirali su radionicu i druženje s učenicima 2. razreda gradskih osnovnih škola.

U mjesecu studenom obilježavaju se Dani konvencije o pravima djece. Tim povodom društvo “Naša djeca” provodi niz aktivnosti za djecu. Jedna od njih je i zdravlje pa su u suradnji s udrugom iz Zagreba koja broji stotinjak članova i koju čine stomatolozi i studenti Stomatološkoh fakulteta iz Zagreba odlučili educirati djecu o oralnom zdravlju i higijeni i organizirali zanimljivu radionicu u kojoj se bojalo, crtalo, pričalo priče i izrađivalo zube u plastelinu. “Glavni cilj projekta je edukacija djece o o pravilnom održavanju higijene i smanjenju dentalnog straha”, rekla je predsjednica Društva “Naša djeca” Verica Lukačević.

Projekt su podržali i pomogli dr. Silvija Kovačević-Lovrić, dr. Ana Eržić, dr. Vladimir Čanak i dr. Blaženka Bilešić.

Koordinatorica Maja Miladinović, studentica pete godine Stomatološkog fakulteta u Zagrebu rekla je da je udruga neprofitna organizacija i volonterska. Posebno raduje što imaju svoje podružnice u Rijeci i Splitu. Sudjeluju na raznim manifestacijama, obišli su cijelu Hrvatsku, a bili su i u inozemstvu. Udruga “Zubić vila” nastoji smanjiti dentalni strah kod djece predškolske i školske dobi, bave se prevencijom karijesa i ciljana dob baš i jesu vrtićka djeca i djeca nižih razreda osnovnih škola jer se tada stječu zdrave navike. Volonterke su kroz igru pokušale približiti struku, riješiti ih straha “bijele kute”, steći povjerenje djece i razbiti predrasude mališana.

Komentari
Prethodni članak“Omladinac” pobjedom u zadnjem kolu izbio na 2. mjesto ŽNL
Sljedeći članakŽOK “Nova Gradiška” – ŽOK “Split 1700 II”