Treću godinu za redom, komarnička udruga „Sveti Leonard“ upriličila je tradicionalno lijep kulturno-zabavni program kao pripravu za Božić, a uz bogatstvo pjesme, plesa i šale, svu komarničku djecu darivao je Djed Božićnjak.

U subotnjem programu sudjelovali su školski tamburaški orkerstar i zbor iz Ljupine, područne škole u sastavu OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, zatim KUD „Godinjak“ iz Godinjaka i dramska skupina Hrvatske kulturno-umjetničke udruge „Trenk“ Nova Gradiška. Mladi gosti iz Ljupine prekrasno su odsvirali i otpjevali set Božićnih pjesama, a za nastup su ih tradicionalno pripremili njihovi učitelji Ivo Đikić i Irma Arbutina-Đikić. Folklorna skupina KUD-a „Godinjak“ izvela je uz tamburaše splet slavosnkih pjesama i kola i Bunjevačke plesove. Dramska, odnosno glumačka skupina „Trenka“ predstavila se šaljivim igrokazom „Oće Mata da se ženi i svoj život da promijeni“, koji je nasmijao publiku do suza, a uzvraćeno im je velikim pljeskom. Predstavile su se i dvije djevojčice iz Komarnice svojim recitacijama, a veselju najmlađih nije bilo kraja kad je kroz prozor dvorane uskočio Djed Božićnjak. Objasnio je taj potez nedostatkom snijega. Ipak je sanjke parkirao na krovu, ali budući da nije mogao koristiti dimnjak, ušao je kroz prozor. Podijelio je darove djeci i odjurio dalje.

Kroz program su vrlo lijepo vodili mladi članovi Uduge „Sveti Leonard“ – Ana Grabrić i Vjeran Kanjugović. Udruga je zaslužila pohvale za tradicionalno uspješnu organizaciju i lijep program, ali sve to skupa samo je dio aktivnosti koje ova udruga organizira tijekom cijele godine u svom mjestu življenja.

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

 

no images were found

Komentari
Prethodni članak“Advent u našem gradu” – drugi dan!
Sljedeći članakObilježena 24. obljetnica akcije “Šagovina ’91.” / Foto