Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se u razdoblju  od 15. studenog do 15. prosinca. Osim osnovnih i srednjih škola, ovaj događaj obilježavaju razne udruge i ustanove. 

Udruga ”Pozitiva” s projektom ”Putokaz za zdravi grad dva” sudjelovala je u raznim aktivnostima povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, već drugu godinu za redom. Početak samih aktivnosti održan je 16. studenog u prostoru Crvenog Križa sa predavanjem i psihoedukacijom koja je bila vezana uz proaktivnu skrb o mentalnom zdravlju pomagača. Gosti su bili djelatnici škola, Centra za socijalnu skrb, te svi oni koji zapravo rade s mladima i kojima je mentalno zdravlje jako bitno da bi mogli biti bolji u svome poslu. Predavačica i voditeljica aktivnosti bila je profesorica psihologije Ivana Tomić Pavlović, koja je za sudionike pripremila i različite vježbe.

Sljedeća, odnosno završna aktivnost povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, održat će se 11. prosinca u Indrustrijsko – obrtničkoj školi u Novoj Gradiški – stručni skup za voditelje škola preventivnih programa. Osim organizatora, Agencije za odgoj i obrazovanje, udruga ”Pozitiva” imat će svoj udio, te predavači odnosno izvoditelji radionica bit će članovi udruge, a predsjednica udruge Mira Linjaković održat će predavanje vezano uz način razgovaranja s mladima o problemu, te nakon toga održat će se radionica na istu temu. 

Tradicija će se svakako nastaviti, jer su sudionici doista zadovoljni provedbom i sadržajem aktivnosti, ističe Mira Ljinjaković, predsjednica udruge ”Pozitiva.”

 

Foto: Udruga ”Pozitiva” 

 

Komentari
Prethodni članakElektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška – Mjesec borbe protiv ovisnosti
Sljedeći članakVečeras u Novoj Gradiški “Noć kazališta”: Stiže nam Teatar “Ludens”