Kao i svake godine, razne ustanove u našemu gradu obilježavaju Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se provodi u periodu od 15.studenog do 15.prosinca. Svi se nastoje potruditi da bude što više aktivnosti tokom mjeseca, kako bi se pokazala važnost prevencije.

Elektrotehnička i ekonomska škola u svom kurikulumu ima obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Događaj su otvorili 13. prosinca, kada su bili domaćini predstavljanja plakata i uradaka osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Crvenog Križa. Osim predstavljanjem plakata, učenici su iskoristili priliku predstaviti i  projekt u kojem sudjeluju u ovoj godini, projekt se zove ”Tko zapravo pobjeđuju?” , a namjenjen je učenicima drugih razreda. Kroz osam strukturiranih radionica prolaze edukaciju vezanu uz kockanje i klađenje. Za kraj dana, sudionici su imali prilike poslušati predavanje doktora Siniše Zovka koji je govorio o ovisnosti i opasnostima, te o pojavi sintetskih droga i iskustvu u radu s ovisnicima.

S obzirom da je Mjesec borbe protiv ovisnosti još uvijek u tijeku, 1. prosinca, u dvorani Elektrotehniče i ekonomske škole održat će se veliki koncert školskih bendova, a sudjelovat će i solo točke. U sam program uključene su i Vježbeničke tvrtke, koje će posjetiteljima osigurati tople i hladne napitke. Kako ističe pedagoginja Mira Linjaković, tim projektom slavit će se kreativnost mladih ljudi kojima se pruža prilika da pokažu što znaju i što su naučili, te na sam događaj, svi su dobrodošli. 

Foto: ETEŠ 

 

 

Komentari
Prethodni članakČetrdeseta obljetnica župe Rešetari
Sljedeći članakUdruga ”Pozitiva” – obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti