Kako raditi na dobrobit i korist zajednice najbolji su primjer članovi Udruge dijabetičkih bolesnika Nova Gradiška. Prošli tjedan okupili su se na redovitoj godišnjoj skupštini kako bi ocijenili rad u proteklom razdoblju i utvrdili programske aktivnosti u ovoj godini.

Kako ističe Tereza Grgić, predsjednica udruge, okupljaju pedesetak članova s područja grada i šireg novogradiškog područja, a cilj svega je prevencija, dobivanje korisnih informacija o ovoj bolesti, ali i zajedničko druženje:

– Iza nas su odrađene akcije mjerenja šećera u krvi, druženja, edukacije.Tradicionalna su to događanja koja organiziramo tijekom godine i u povodu Svjetskog dana šećerne bolesti. Tijekom akcija u prosjeku nam se odazove tristotinjak naših sugrađana. Cilj je, prije svega prevencija, upozoriti građane na simptome, podsjetiti ih da posjete liječnika i vode brigu o svome zdravlju. Komplikacije šećerne bolesti mogu biti iznimno teške, stoga je valja otkriti na vrijeme. S dijabetesom se može živjeti, najbolji primjer smo mi, članovi udruge, ali i svi oni koji se suoče s njom.

Hvala svima koji nam pomažu, hvala Gradu Nova Gradiška, sponzorima, liječnicima, samo zajedničkim radom možemo dobro djelovati. Rado ćemo primiti svakog novog člana, naše se prostorije nalaze u zgradi Gradske uprave, u prostoru bivše Vaba banke. Druženje nam puno znači, razmjenjujemo iskustva, ali i putujemo, družimo se, samo prošle godine šest puta smo išli na kupanje u Daruvarske toplice. Svi novi članovi su nam dobrodošli. U ovoj godini nastavljamo s aktivnostima, organizirat ćemo nekoliko edukativnih predavanja, tu je i naša humanitarna akcija „Trčanjem do zdravlja”, naravno da ćemo i dalje nastaviti s našim zajedničkim putovanjima– kaže Tereza Grgić, predsjednica Udruge dijabetičkih bolesnika Nova Gradiška.

 

Komentari