Nisu sve palačinkarnice slične, Norina činka u novom ruhu po mnogočemu je posebna. O ponudi i novim specijalitetima razgovarali smo s vlasnicom i majstoricom za palačinke, simpatičnom učiteljicom razredne nastave Tamarom Rast Radošić. Ako mislite da se palačinke jedu samo s pekmezom, uopće niste u trendu. U Norinoj Činki možete birati što god želite, slano, slatko, s piletinom, povrćem, voćem, ovi specijaliteti pašu svakom nepcu!

-” Cijeli život sam učiteljica, to je moj poziv i zanimanje no sada sam se okušala u jednoj novoj priči. Nažalost, za mene nije bilo mjesta u školi i odlučila sam ponovno otvoriti Norinu činku. Ovim putem se zahvaljujem bivšim vlasnicima koji su me uputili u novi posao. Suprug i ja smo već duže vrijeme razmišljali o kulinarskom poslu. Krajem lipnja dobila sam otkaz u školi i tada smo vidjeli da se Norina činka prodaje, sjeli smo i razmislili o financijama, to je bio znak. Nazvali smo bivše vlasnike i sve dogovorili. Stalno sam bila u traženju natječaja no sve je to nešto kratko, na par mjeseci. Sita sam toga, no što se učiteljskog posla tiče, sutra bih se vratila jer to sam ja, to je moja prva ljubav. Ugovorom sam vezana dvije godine za ovaj posao, no taj period brzo prođe, tada će moje cure nastaviti s poslom a ja ću se vratiti tamo gdje pripadam, u učionicu,” – kaže nam Tamara kroz razgovor.

-” Što se tiče papirologije, to je stres, za pola toga nismo niti čuli. Sve kreće od ideje, tu samo se suprug i ja dogovarali, tražili smo savjete od prijatelja, knjigovođe, općine, naišla sam na razumijevanje i krasne ljude. Dobro sam prošla i hvala im od srca. Uredili smo Norinu činku, htjeli smo ostaviti crvenu boju od starih vlasnika ali ubacili smo tu i malo svojih ideja. Minimalistički s dosta simpatičnih detalja. Na slikama će kroz neko vrijeme biti važne žene iz mog života, to će biti jedna mala zahvala za svu podršku.”

Tamara ističe kako nije ljubiteljica palačinki, no njene kćerkice Matija i Borna su velike ljubiteljice ovih slastica, koje su ujedno osmislile recepte za milkshake. Kako im uopće odoljeti?

-” Jelovnik je raznovrstan, imamo slane, slatke, pohane, tostirane palačinke. U ponudi su i bezglutenske i proteinske. Znamo koliko je teško ljudima koji su alergični na gluten, zato smo ovo osmislili s puno ljubavi. Smjesa za bezglutenske palačinke pravi se u posebnim uvjetima, pazimo na svaku sitnicu i da zrno brašna ne dođe u doticaj, ipak je zdravlje naših gostiju na prvom mjestu.”

-” Na prvi dan otvorenja bila je ogromna gužva, ispekla sam sigurno tristotinjak palačinki. Tu mi pomažu moje radnice Marija i Katarina, odličan smo tim. Radno vrijeme je svaki dan od 9 do 22h,  nedjeljom od 16 do 22h, dostava je od 12h no to ćemo još mijenjati. Mislim da smo to dobro rasporedili. Nemam slobodan dan, no imam dvoje djece 2. i 3. razred koje još uvijek trebaju moju pomoć i pažnju. Kad se vraćaju iz škole stanu ovdje u Činku, dovedu prijatelje, i ovo je već od samog početka postalo omiljeno mjesto za okupljanje, i drago mi je što postaje obiteljski posao.”

Nedostajao je još jedan par ruku u tu subotu, nadam se da su svi gosti otišli zadovoljni i punog želudca, kaže Tamara.

Nema sumnje, kalorije se ne broje, a mašta radi na najjače, jer novi gastronomski trend se mora probati. Ukoliko slavite godišnjicu ili neku vašu prigodu, svakako se obratite osoblju i proslavite na sladak način baš u Norinoj činki.

 

Komentari
Prethodni članakHPD “Tomislav”: Susret pjesme i prijatelja u Cerniku / foto
Sljedeći članakZbog rasta cijena goriva poskupljuje autobusni prijevoz