Nakon dvije godine pauze i nedruženja zbog pandemije koronavirusa, članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ iz Cernika sinoć su nastavili s tradicijom i organizirali Susret pjevačkih zborova. Uz domaćine, članove Mješovitog pjevačkog zbora pod ravnanjem dirigentice Matee Jelinić, nastupili su i gosti, Hrvatsko pjevačko društvo „Graničar“ iz Nove Gradiške, Kulturno umjetnička udruga „Kristal sladorana“ iz Županje i Vokalni ansambl „Petrusice“ iz Petrinje. Koncert su održali u crkvi svetog Petra apostola u Cerniku, a dobrodošlicu gostima i posjetiteljima uputio je gvardijan fra Vjenceslav Janjić:

Riječi pozdrava uputili su i domaćini, predsjednik Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ Đuro Vuk i načelnik Općine Cernik, ujedno dugogodišnji član „Tomislava“ Vitomir Žakić:

– Drago nam je da smo se, konačno, sastali. U goste su nam došli naši dragi prijatelji iz Županje, Nove Gradiške i Petrinje. Jedva smo dočekali da krenemo s probama i druženjem. Pjesma je ono što volimo i što nas spaja. Nadamo se da ćemo se i dalje uspjeti družiti i održati svoj tradicionalni, Božićni koncert. Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ ove godine puni 116 godina rada i postojanja i drago nam je da nastavljamo tradiciju druženja, sviranja i pjevanja u našem društvu. Dobro su došli i svi novi članovi, rado ćemo ih primiti. Uz standardnu ekipu pjevača i svirača, imamo i nova tri visokoobrazovana dirigenta, stoga je, budućnost društva osigurana. Nadamo se da su gosti i posjetitelji bili zadovoljni večerašnjim koncertom, a mi nastavljamo i dalje s radom – ističu.

 

 

Komentari
Prethodni članakOni znaju i mogu: Projekt Industrijsko obrtničke škole “Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati”
Sljedeći članakUčiteljica Tamara preuzela Norinu Činku: Iz školskih klupa u vlastiti posao