Sudjelujući u projektu „Sigurnim korakom u školu 2“ u OŠ “Ante Starčevića”, učiteljica Blaženka želi osnažiti učenike i učitelje u primjeni IKT-a u nastavi i za nastavu tijekom svih oblika nastave (redovna, INA, izborna, izvanučionička nastava, učenje na daljinu) te kompetencijama za inovativno i kreativno rješavanje nepredvidivih izazova poput situacije COVID-19.

Projektnim aktivnostima želimo potaknuti komunikaciju, suradnju i stvaranje, istraživanjem problema te predlaganjem rješenja, uz uporabu IKT-a za sve navedeno.

Svrha projekta je razvijanje, poticanje i poboljšanje čitalačke, prirodno-znanstvene i matematičke pismenosti u okviru sadržaja i ishoda predmetnih kurikuluma i Međupredmetnih tema za 2. razred i 1. ciklus, ali su dobrodošli partneri i iz ostalih razreda.

Projekt je nastavak suradnje projektnih partnera iz eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1 koji je trajao tijekom šk. god. 2019./2020., te širenje suradnje na nove projektne partnere. Trajanje projekta je godinu dana.

Ciljevi ovogodišnjeg projekta su ostvariti kurikulumske ishode i međupredmetna očekivanja u skladu s istaknutom svrhom projekta, što će biti dogovoreno zajedničkim planiranjem s naglaskom na aktivno učenje, elemente učenja kroz igru i uporabu IKT-a. Konkretni ciljevi projekta se dogovaraju na mjesečnoj razini. U okviru projekta partneri ostvaruju zadatke u svom razredu tempom i zadacima koji su najbolji za njihov razred.

Na poveznici pogledajte stranicu projekta na razrednoj stranici 2.A razreda:

Učiteljice Blaženka, želimo Vama i Vašim učenicima puno uspjeha u ovom projektu, a veselimo se i svemu drugom što priređujete zajedno sa svojim učenicima!, – poručuje Novinarska skupina OŠ “Ante Starčevića” Rešetari.

Komentari