Četvrtu godinu za redom maleni Ljupinci potvrđuju svoju ekološku osviještenost uspješnim sudjelovanjem u akciji „dm Zeleni korak“.  U devetoj ekološkoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira ponovno su se našli na popisu najuspješnijih nagrađenih mladih ekologa osvojivši 1. mjesto u 3. kategoriji područnih škola čiji se broj učenika kreće od 21 do 30.

Okus četvrte pobjede posebno je sladak ako se u obzir uzme i činjenica kako je 2020. godine zabilježen i rekordan odaziv na spomenutu akciju. Naime, svoje sudjelovanje prijavilo je čak 267 osnovnih škola iz svih krajeva Lijepe naše.

Deveti „dm Zeleni korak“ trebao se održati u razdoblju od 10. ožujka do 9. travnja 2020., no odgođen je zbog svima poznatih razloga – virusa COVID-19  i obustave redovne nastave. Ipak, ekološki duh sudionika preživio je i tu neočekivanu krizu pa je obavijest o nastavku akcije Zeleni korak, uz pridržavanje svih preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja, u Ljupini dočekana s oduševljenjem. Područna škola Ljupina potvrdila je svoje sudjelovanje u zadanom roku, uz 89 drugih škola, pa je prikupljanje staroga papira nastavljeno u razdoblju od 28. rujna do 4. listopada 2020.

Svoju četvrtu pobjedu učenici Područne škole Ljupina pamtit će i po rekordnoj količini prikupljenog starog papira. Ponovno su se dokazali kao pravi zaštitnici okoliša prikupivši čak 10 060 kg staroga papira čime su u 2020. godini simbolički spasili 170 stabala. Ponosni zbog te činjenice, nestrpljivo očekuju i svoju zasluženu nagradu u obliku donacije školi koju osigurava dm-drogerie markt d.o.o. u iznosu od 10.000 kn.

Autor: učiteljica Irma Arbutina Đikić

Komentari
Prethodni članakVatrogasci prijavite se: BPŽ objavila Javni natječaj za financiranje jednokratnih aktivnosti
Sljedeći članakI novogradiški psiholozi obilježit će 14. Tjedan psihologije