Tri učenika i dva učitelja Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik u sklopu Erasmus plus projekta Smart Education: Explore CLIL by Using Robotics u periodu od 25.11.2018. do 2.12.2018. posjetili su njemački grad Hemer u blizini Dortumnda u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Putovanje je započelo u subotu 25.11. ujutro. U subotu navečer stigli su u Regensburg i tamo su prespavali jednu noć u hotelu te sutradan krenuli dalje za grad Hemer. U gradu su ih dočekali roditelji i učenici koji su ih ugostili, te su pošli s njima na kuglanje.

Ujutro su išli u školu i tamo su izlagali njihove prezentacije, te se sprijateljili s učenicima iz drugih država. Svaka država je u svojoj prezentaciji predstavila zanimljivosti vezane uz svoju državu i školu.

U projektu sudjeluju po jedna osnovna škola iz Litve, Njemačke, Italije, Portugala, Poljske i mi iz Hrvatske. Svaki dan su radili nešto drugo: obilazili školu,posjetili razne gradove,išli u razne muzeje, sudjelovali u raznim aktivnostima.

Slobodno vrijeme provodili su uvijek zajedno družeći se i obilazeći grad Hemer. Najzanimljivije je bilo kad su zajedno s učiteljima i učenicima domaćinima posjetili Dortmund, Lüdenscheid i Sauerlandpark Hemer.

U petak prije polaska kući su imali priliku posjetiti stvarnu nastavu s učenicima domaćinima iz Njemačke.

Kako se bližio  odlazak kući svi smo bili tužni jer se možda više nikad nećemo vidjeti. U subotu ujutro su sretno stigli svojim kućama i bili su sretni jer kod kuće je ipak najljepše. Bilo je to jedno zabavno i zanimljivo putovanje koje će pamtiti cijeloga života.

Autor: Ema Marović, 8.b razred

no images were found

Komentari
Prethodni članakNEZAVISNOST IMA I SVOJIH PREDNOSTI – Ronko napao ministra Kujundžića, a on uzvratio hvalom
Sljedeći članakNovogradiško Kino: večeras premijera filma “Sad ili nikad”