Vesele maškare zavladale su Dječjim odjelom Gradske knjižnice Nova Gradiška. Maleni superheroji, vile, princeze, ratnici, održali su kratku priredbu uz mnoštvo recitacija, šaljivih pjesama te igrokaz Kukuruzna bajka. Ravnateljica knjižnice Biljana Dakić sa svojim suradnicama dočekala je maškare školarce, kojima su pripremili razne slastice i osvježavajuće sokove. Učenici 2.b razreda OŠ “Mato Lovrak” veselo i razigrano upriličili su pokladne dane na izvanškolskim aktivnostima. 

– “Maškare su dani šale, smijeha i željeli smo donijeti malo vedrine na Dječji odjel Gradske knjižnice. Odlučili smo se predstaviti sa šaljivim pjesmicama o maškarama u kojima su djeca recitirala, pjevala i pretvarala u neobične likove. Djeca su izvela igrokaz koji je pripremila Dramska skupina OŠ “Mato Lovrak”, ovo nam je prilika pokazati ju jer je humoristična i vedra. Djeca vole maškare, vole se pretvarati u čudne likove i bar taj dan biti netko drugi. Uživaju u tim pokladnim danima, u prerušavanju u likove iz bajki, životinje, no možda nekada prije je bilo više motivacije za izradu kostima. Djevojčice se vole prepušavati u princeze, vile neke čak i u vještice, dok dječaci u crtane junake. No većina kupi gotovu masku, iako u školi ih potičemo na izrađivanje kostima.” – učiteljica Željka Trlin iz OŠ “Mato Lovrak” ujedno i voditeljica Dramske skupine.

Komentari
Prethodni članakRAZGOVOR SA STJEPANOM BOŠNJAKOVIĆEM: Pripadnici ranjivih skupina društva mogu imati stalni posao
Sljedeći članakU Okučanima i Novoj Gradiški ponovno remećenje javnog reda i mira, poznate okolnosti jutrošnje prometne nesreće s poginulom osobom