Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali u dva slučaja povodom dojave o remećenju javnog reda i mira u Okučanima i Novoj Gradiški. Dana 21. veljače, u 21.35 sati, unutar ugostiteljskog objekta u Okučanima, javni red i mir je remetio 29-godišnjak, jer mu vlasnik nije uslužio alkoholno piće s obzirom na to da je već bio u alkoholiziranom stanju. Nastavio je vikati, galamiti i riječima vrijeđati zaposlenika ugostiteljskog objekta i policijske službenike koji su intervenirali i uhitili ga.

Nakon toga se 29-godišnjak počeo nekontrolirano ponašati, pa mu je pružena liječnička pomoć, te su ga liječnici sukladno propisima iz nadležnosti svoga rada adekvatno zbrinuli. Protiv 29-godišnjaka policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu.

Dana 23. veljače, u 0.35 sati, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški, javni red i mir su narušavali alkoholizirani 40-godišnjak i 31-godišnjakinja, koji su uznemiravali goste na način da su vikali i galamili. Izvan ugostiteljskog objekta 31-godišnjakinji je pozlilo, te joj je pružena adekvatna liječnička pomoć, nakon koje je zadržana u bolnici u Novoj Gradiški na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv oboje podnose optužne prijedloge mjerodavnom Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

NA AUTOCESTI A3 SMRTNO STRADAO 34-GODIŠNJI VOZAČ AUTOMOBILA

Danas (24.veljače), u 4.50 sati, na autocesti A3, kod Nove Kapele, na sjevernoj kolničkoj traci, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Naime, policija je u suradnji sa županijskom državnom odvjetnicom napravila očevid, kojim je utvrdila da se 34-godišnji vozač (hrvatski državljanin), kretao sjevernom kolničkom trakom autoceste A3, osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka dok se ispred njega u istom smjeru kretao teretni automobil Hrvatske vojske, a u kojem su se nalazili 44-godišnji vozač i 39-godišnji suvozač (pripadnici Hrvatske vojske).

U jednom trenutku je 34-godišnji vozač zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila, udario prednjim dijelom automobila u stražnji dio teretnog vozila nakon čega je sletio s kolnika u odvodni kanal.

Odmah po dojavi na mjesto događaja su izašli policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod i djelatnici Hitne medicinske pomoći. U prometnoj nesreći je na mjestu događaja smrtno stradao 34-godišnji vozač osobnog automobila, a 44-godišnji vozač teretnog vozila je teško ozlijeđen dok je 39-godišnji suvozač lakše ozlijeđen te su prevezeni u bolnicu, u Novu Gradišku na ukazivanje liječničke pomoći.

Komentari