27. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkome velesajmu održava  se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.

WorldSkills Croatia – natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2018. / 2019. u sklopu ESF projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre

Tijekom dva dana najbolji učenici strukovnih škola pokazuju da Hrvatska ima svijetlu budućnost! U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Zagrebački će velesajam u šest paviljona ugostiti Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. Najbolji učenici će u 43 strukovne discipline pokazati svoje vještine. Koliko su budući radnici – koji će nositi razvoj naše zemlje – važni, govori i činjenica da su se uključili i svoju podršku dali brojni gospodarstvenici.

Ovo inovativno događanje ujedno će biti i najveće strukovno natjecanje u ovomu dijelu Europe, a u prilog tome govore brojke – 43 discipline, više od 2 000 sudionika (580 natjecatelja i sudionika smotri, 450 mentora, 600 nastavnika i učenika volontera te 220 članova prosudbenih povjerenstava). Novi, osuvremenjeni koncept strukovnih natjecanja usklađen je sa standardima svjetskih i europskih natjecanja mladih u vještinama (EuroSkills i WorldSkills) te sličnim događanjima u drugim zemljama. Posjetitelji će moći besplatno posjetiti natjecanje te imati priliku i sami isprobati svoje vještine, sudjelovati u brojnim predavanjima, a očekuje ih se više od 10 000.

Industrijsko-obrtnička škola iz Nove Gradiške je aktivni sudionik WorldSkills Croatia – natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2018. / 2019. u sklopu ESF projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre.

Industrijsko-obrtnička škola sudjeluje u slijedećim disciplinama:

Kućne instalacije – naša škola je domaćin ove discipline

Učenici: Marin Kržić i Vedran Matošević
Mentor: Željko Bezak

Kuharstvo

Učenica: Bernarda Čikardić
Mentor: Damir Vlainić

Pomoćni bravari – Državna smotra učenika s teškoćama

Učenici: Karlo Čmelješević i Denis Bilandžija
Mentor: Miroslav Matošević

Organizacijsko povjerenstvo za disciplinu Kućne instalacije:

Mijo Matošević, predsjednik
Damir Kudra, član
Darko Klaić, član
Nikola Minić, član
Zlatko Boroš, član
Matija Matošević, član
Vesna Tomić, član

Članovi Prosudbenog povjerenstva u disciplini:

Goranka Nikiforov – izrada modnog proizvoda
Stjepan Mandić – kuharstvo
Jelica Pejanić – pomoćni kuhar i slastičar – učenici s teškoćama

Izvor: IOŠ Nova Gradiška 

Komentari
Prethodni članakModabus dovezao proljetne trendove u Novu Gradišku/ Foto
Sljedeći članakNovogradiščanima predstavljena ”Karavana zelenog poduzetništva”