GRAD TO SMO MI

Učenici 2. razreda OŠ ˝Vladimir Nazor˝, Adžamovci zajedno sa učiteljicom Tonkom Došlić i asistenticom Kristinom Repić uključili su se u etwinning projekt GRAD to smo MI koji su osmislili kolege Dario Abram iz OŠ ˝Andrija Mohorovičić˝, Matulji i kolegica Renata Glavica iz OŠ Koprivnički Ivanec, Kunovec.

U sklopu projekta imali smo niz zadataka. Jedan od prvih zadataka bio je izraditi crtež za logo projekta. Crtež je nacrtala naša učenica P. Š.

Bili smo dio skupine kreativnih istraživača zajedno sa učenicima iz Varaždinskih Toplica, Kunovca i Zagreba. Naš je zadatak bio istražiti križ na Dunavu i predstaviti ga učenicima drugih škola. Taj su zadatak odradili naši učenici E. B. i J. A. Ostali su učenici izrađivali umne mape i pripremili pitanja za kviz koji smo poslali učenicima drugih škola te je na taj način ostvarena suradnja. U radu smo koristili IKT tehnologiju. Crtali smo vukovarski vodotoranj i čitali pjesme o Vukovaru.

Vrhunac projekta i uistinu prekrasan događaj bila je virtualna večer poezije i proze o Vukovaru.

Učenici, sudionici projekta krasnoslovili su pjesme i čitali priče o Vukovaru. Naš razred predstavljali su učenik E. B. koji je predstavio naš razred i učenica P. O. koja je recitirala pjesmu Mislim na Vukovar.

Ponosni smo što smo dio ovog projekta. Naučili smo puno o gradu heroju Vukovaru i njegovoj žrtvi u Domovinskom ratu. Utihnuli smo pred prizorima vukovarskih stradanja, pred suzama djevojčice u plavom kaputiću, ali iskreno i onako dječje vjerujemo u nadu i budućnost tog divnog grada na Dunavu i svih njegovih stanovnika.

Autor teksta: Tonka Došlić

 

Komentari
Prethodni članakEuropski tjedan programiranja u Cerniku
Sljedeći članakNovogradiščani se poklonili žrtvama Vukovara i Škabrnje i svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i žrtvama rata