Već četiri godine studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku, okupljeni oko udruge Financijski impuls, obilaze škole diljem Slavonije i Baranje poučavajući srednjoškolce financijskoj pismenosti. Do sada su uz interaktivna predavanja financijski opismenili čak šest tisuća učenika u tridesetak škola. Projekt „Financijsko opismenjavanje srednjoškolaca Slavonije i Baranje“ pokrenuli su s ciljem poboljšavanja te važne pismenosti u životu svake osobe.

Završnica jednog od najvećih projekata udruge Financijski impuls obilježena je sredinom mjeseca na Ekonomskom fakultetu.

U programu financijskog opismenjavanja sudjelovalo je 2300 učenika iz 21 srednje škole Slavonije i Baranje. Na završnici je sudjelovalo 40-ak učenika, a među njima su bile i učenice Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška – Leonarda Lukačević i Sara Stokić iz 4.k, Sara Curić i Kristina Rimac iz 3.k.

Na završnicu su pozvane učenice koje su pokazale najbolji rezultat tijekom radionice koje su održali studenti EFOS-a u spomenutoj školi u ožujku.

 

 

Komentari
Prethodni članakUdruzi gluhih i nagluhih odobren još jedan EU projekt: „Društvo jednakih mogućnosti“
Sljedeći članak„Na Neretvu misečina pala”: Članovi KUD-a „Vrbje” u Metkoviću oduševili sve nazočne / foto