Članovi Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” proteklog su vikenda bili na još jednom vrijednom gostovanju. Ovoga su puta sudjelovali na 35. Smotri folklora jadranske Hrvatske „Na Neretvu misečina pala”. Uz brojne predstavnike šest država: Bosne i Hercegovine , Crne Gore, Italije, Makedonije te Slovenije, među predstavnicima Hrvatske našli su se i naši Vrbjani. Dakako, najbrojniji su bili predstavnici iz Hrvatske s ukupno 46 udruga iz 11 županija.

– Mnoštvo građana imalo je priliku uživati u kulturno – umjetničkom spektaklu na Trgu kralja Tomislava, u samom srcu Metkovića, koji je tih dana ujedno postao pravo kulturno središte Lijepe naše, a na početku okupljenima su se obratili predsjednik KUD-a Metković Mate Obrvan te zamjenica župana Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, koji je otvorio 35. Smotru folklora „Na Neretvu misečina pala”.

Smotra folklora „Na Neretvu misečina pala” dugogodišnji je vrijedan događaj na kulturnoj karti Hrvatske. Kroz folklorne tradicijske plesove i napjeve te mnogobrojne domaće i strane sudionike uspijeva okupiti veliki broj mladih ljudi te ih upoznaje s vlastitim nasljeđem, a i nasljeđem drugih.

Članovi Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” predstavili su se pjesmama i plesovima svoga kraja i oduševili sve nazočne. Bilo je ovo još jedno nezaboravno iskustvo i poticaj članovima društva da s radom nastave i dalje – kaže Zvonko Šantić, umjetnički voditelj društva.

 

Komentari
Prethodni članakUčenice ETEŠ NG sudjelovale u završnici projekta financijskog opismenjavanja
Sljedeći članakIzložba slika umjetnika Radomira Dumičića