“Nudimo novčanu nagradu od dvije tisuće kuna za sve koji nam dojave informacije o psu ubijenom u proteklih tjedan dana. Garantiramo Vam anonimnost, samo nam javite točne informacije. Isplata će biti nakon što se utvrdi da su dane informacije točne.”, poručili su iz Animalexa.

Tijekom ovoga vikenda zagrebački “Animalex”, Udruga za pravnu zaštitu životinja, na svojoj je Facebook stranici objavila informaciju o psu ubijenom na području Slavonskog Broda.

Prema podatcima s kojima raspolažu, a koje su podijelili s javnošću, pas je ubijen u proteklih tjedan dana. Na uznemirujućim fotografijama koje su snimile osobe koje su naišle na ovaj stravičan prizor vidljiva je otvorena rana s lijeve prednje strane tijela životinje. Je li pas preminuo odmah ili je umirao u bolovima dulje vrijeme, teško je utvrditi, no onaj tko je ovo učinio zaslužuje svaku kaznu.

Kojim nagonima se vodio dok je mučio nesretnu životinju ne znamo, ali vjerojatno osoba koja je ovo učinila ne zna kako je i ubojstvo životinje ubojstvo te se i za takva djela snose posljedice za koje su propisane zakonske kazne.

Tako članak 205. Kaznenog zakona koji se odnosi na ubijanje i mučenje životinja, kaže kako će onaj tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, biti kažnjen kaznom zatvora do jedne godine. Onaj tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz koristoljublja, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine, a tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.  No, prije nego li netko bude kažnjen mora biti i otkriven. A u Udruzi “Animalex” odlučili su se čak i na novčanu nagradu kako bi krivca priveli pravdi i propisno kaznili.

“Nudimo novčanu nagradu od dvije tisuće kuna za sve koji nam dojave informacije o psu ubijenom u proteklih tjedan dana. Garantiramo Vam anonimnost, samo nam javite točne informacije. Isplata će biti nakon što se utvrdi da su dane informacije točne.”, poručili su iz Animalexa.

A nama ostaje nadati se kako će krivac biti pronađen i kažnjen, ne samo kako bi ‘položio račune’ za ovaj zvjerski čin, nego kako bi njegovim kažnjavanjem bila poslana poruka i drugima da je ubojstvo ubojstvo, ma koga ubili.

Izvor/Foto: SBplus

Komentari
Prethodni članakNG PLUS za nezaposlene: Kuhari edukaciju priveli kraju, donosimo dojmove…
Sljedeći članakNova Gradiška za pet: Predstavljamo vam Odjel za kliničku radiologiju novogradiške bolnice