U dalekom Taipei-u, državi Tajvan, održano je Svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata na kojem je nastupila muška i ženska hrvatska reprezentacija kao jedna od najbrojnijih. Hrvatska je u konkurenciji žena i muškaraca završila na sedmom mjestu. Kao član muške reprezentacije nastupio je i član Atletskog kluba Nova Gradiška Luka Kumić te istrčao nevjerojatnih 214.106 km. S tim rezultatom zauzeo je 62. mjesto.

„Luka, naše povjerenje si više nego opravdao. Vjerujemo da je bilo ludo i nezaboravno, ponosni smo i želimo ti još puno ultraških kilometara. Čestitke i svim članovima reprezentacije, te našim susjedima iz Ultramaraton kluba Mazator i hvala što su bili pomoć i podrška Luki.“ – stoji u objavi Atletskog kluba.

Treba spomenuti da su na ovom natjecanju nastupile članice Ultramaraton kluba Mazator iz Slavonskog Broda, Ankica Pavlović koja je pretrčala 224.706 km i ostvarila 22.mjesto te Ines Jozić koja je pretrčala 231.079 zauzevši 17. mjesto. Zdravko Jadrijev (MK Marjan Split) istrčao je novi hrvatski rekord koji sada glasi 259.550 km.

Utrke na 24 sata test je izdržljivosti, a pogotovo snage volje i odlučnosti pobijediti svoje granice, naglasio je Luka u nedavnom gostovanju na Domaćem radiju.

-“To je cjelodnevna borba, u svakom trenutku mozak vam govori da stanete, da ne može više, ali ovisno o svakom pojedincu koliko je mentalno jak, je da odluči nastaviti dalje i ne predati se.”

Podsjetimo, Luka Kumić je na ultramaratonu u Sarajevu koji je održan u listopadu s istrčanom kilometražom od 204 km, osim pobjede na ultramaratonu, oborio i službeni rekord star 12 godina koji je iznosio 202 kilometra. Zbog odličnih rezultata Luka Kumić pozvan je u reprezentaciju Hrvatske za nastup upravo u Kineskom Tajpeju.

Čestitke svima.

Foto: Atletski klub Nova Gradiška/ Ultramaraton klub Mazator

 

Komentari
Prethodni članakHVZ: Oprezno s korištenjem božićnih dekoracija
Sljedeći članakJer edukacija je bitna: Novogradiškim liječnicima predavanje održala dr. Josipa Flam iz KBC-a Osijek