Turistička zajednica Brodsko posavske županije primarno promovira i radi na jačanju konkurentnosti, uz TZ Nova Gradiška ugostila je novinare iz PR agencije “Zlatne riječi” kako bi promovirali novogradiški kraj diljem Lijepe naše. Tim povodom jučer su obišli turističke zanimljivosti u Brodsko-posavskoj županiji

-” U cilju dodane vrijednosti i razvoja, danas smo ugostili novinare u PR agenciji Zlatne riječi koje su do sad obišle i inspirirale turiste svojim člancima i objavama. Želimo poslati informaciju, izazvati emociju kod potencijalnih turista, sada je primarna eno i gastro ponuda. Naša je županija poznata destinacija kulturnog turizma, tradicije, baštine, aktivnog i avanturističkog turizma, ali i eno i gastro destinacija koja nudi doživljaj 365 dana u godini.” – izjavila je na početku izleta Ružica Vidaković direktorica TZ Brodsko posavske županije

-” Turisti najčešće traže zeleno, domaće, mir i tišinu, a to je naša najveća prednost. Imamo 15 restorana, najviše od svih 10 županija koje su uključeni u brend Okusi Slavonije. Upravo se Slavonija može doživjeti kroz susret svjetova i kultura koja su nam naši predci ostavili u nasljeđe. Nismo slučajno u Cerniku, ovdje je urbani i ruralni turizam, nudimo doživljaj i onima koji vole turizam i adrenalin kao i oni koji žele doživjeti kulturni dio. Gostoljubivost je naš adut,” – naglasila je Vidaković.

Prva stanica obilaska turističkih znamenitosti bila je posjet domaćinstvu “Opođe” u Općini Cernik gdje su gdje su ih dočekali vlasnik imanja Stanko Lazić, načelnik Vitomir Žakić, kao i članovi udruge voćara i vinogradara Cernik.

-“Turizam nam je jako važan. Mjesto Cernik postoji 750. godina i imamo jako puno povijesnih znamenitosti, imamo Biblijsko-arheološki muzej jedinstven u ovom dijelu Europe i uz naše domaće proizvođače i OPG-e možemo predstaviti zanimljivu i jedinstvenu turističku ponudu.” – rekao je Žakić

Na imanju “Opođe” posjetitelji su mogli kušati razne domaće proizvode i pića, a s imanjem ih je upoznao domaćin Stanko Lazić:

-“Imanje se prostire na 45 hektara od toga imamo pod nasadima 3 hektara vinograda, imamo 7400 Viljamovki, 11.000 čokota vinove loze, imamo prvi rasadnik Miscanthusa Giganteusa u Hrvatskoj. Imamo kušaonu u kojoj se može jesti domaća hrana i domaća pića. Imamo smještajni kapacitet za 20 ljudi i to 5 dvokrevetnih soba, jedan apartman i jedan predsjednički apartman. Imamo arhivu vina od 1983. godine, a imamo arhivu i rakija.U rakijama smo 2019. osvojili između 42 Viljamovke zlatnu medalju. Jedini imamo u Hrvatskoj Adria rakiju koja je rađena od morskih algi i trava.”

Nakon Općine Cernik posjetili su Novu Gradišku i novouređene prostorije Slavonskog dućana gdje je održano predstavljanje vina i upoznavanje s turističkim pričama i potencijalima.

-“Slavonski dućan je neizostavna točka po pitanju svega štop se tiče turizma i turističke ponude, dakle na jednom mjestu okupljeno sve ono što želimo prezentirati našim gostima i posjetiteljima. Ovdje mogu doživjeti sve naše gastronomske i eno delicije, a isto tako vidjeti tradiciju i baštinu i sve ono što vrijedne ruke rade na svojim obiteljskim gospodarstvima i kućnim radinostima, tu našu tradiciju, baštinu i svu ponudu koju možemo ponuditi u našem gradu.” – rekla je direktorica TZ Grada Nova Gradiška, Dinka Matijević

U jednom danu, gosti novinari i domaćini obišli su cijelu županiju po određenim lokalitetima. Organiziran je i posjet imanja OPG Vučković, zatim su obišli općinu Brodski Stupnik, vinograd Stupnički dvori, ranč Ramarin uz degustaciju vina u vinskom podrumu, i kao zaključak cijelog izleta posjet salašu Savus u Bukovlju.

Komentari
Prethodni članakJoš sedam osoba pozitivno na COVID 19 u Brodsko posavskoj županiji
Sljedeći članakZatvoren trgovački centar u Novoj Gradiški zbog zaraze koronavirusom?!