U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije sedam je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 114, dok je broj aktivnih slučajeva 69. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja istih ili da se ista održavaju uz maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva načelnik Stožera Civilne zaštite brodsko-psoavske županije, Stjepan Bošnjaković, izvijestio je javnost kako se, zbog toga što je kontakt zaražene osobe, nalazi u samoizolaciji do dolaska njegovog nalaza. Prema onome što je istaknuo u svojoj objavi na društvenim mrežama i njegova je obitelj u samoizolaciji, no svi se osjećaju dobro.

“Prije svega kao odgovoran građanin, ali i dužnosnik zbog svoje pozicije u županijskom Stožeru civilne zaštite te nakon konzultacija s epidemiolozima, odmah danas sam i testiran na SARS-CoV-2 virus te sam stavljen u samoizolaciju u kojoj je i cijela moja obitelj.”

Komentari
Prethodni članakOd ponedjeljka ćemo u trgovine morati s maskama, saznajte gdje će se još morati nositi
Sljedeći članakU suradnji s PR agencijom „Zlatne Riječi“ održan gurmanski press izlet novinara u Novoj Gradiški i Cerniku