1. godinu zaredom u subotu, 28. prosinca prisjetit ćemo se poginulih hrvatskih branitelja, Novogradiščana, poznatih sportaša koji su svojim radom i postojanjem obilježili sportski i društveni život grada Nova Gradiška te legendarnog sportskog novinara Ive Petranovića.

U organizaciji Malonogometnog kluba “NG UNITAS” održat će se malonogometni turnir u spomen na hrvatske branitelje, članove ovog kluba Davorina Cvitkovića, Domagoja Vukšića, Predraga Štrbca i doajena novogradiškog sporta Ivu Petranovića.

Riječ je o najstarijem turniru s kontinuiranim održavanjem u Republici Hrvatskoj čiji su utemeljitelji članovi Malonogometnog kluba “NG-Unitas” iz Nove Gradiške, a koji će se odigrati u novogradiškoj sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole.

Okupljanje uzvanika bit će u 12.00 sati kod ulaza na Gradsko groblje u Novoj Gradiški, kako bi se položili vijenci i zapalile svijeće svijeća na vječnim počivalištima spomenutih hrvatskih branitelja. Nakon toga uslijediti će polaganje vijenaca te paljenje svijeća na spomen obilježju poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima, te na Trgu dr. Franje Tuđmana.

U 14,00 sati s utakmicama kreću nogometaši Nogometne škole NK „Sloga“ Nova Gradiška, utakmice u kategorijama kadeta počinju u 14.40 sati, a svečano otvorenje turnira predviđeno je za 16.00 sati.

Ulaz je slobodan, utakmice se igraju u dvorani novogradiške Industrijsko obrtničke škole.

 

Komentari