„Svetom Antunu u čast“

U nedjelju, 9. lipnja, u Starom Petrovom Selu održan je prvi koncert duhovne glazbe pod nazivom „Svetom Antunu u čast“. Ispred župne crkve sv Antuna Padovanskog, u kojoj je krštena blažena Jula Ivanišević, jedna od Drinskih mučenica, pjevali su svetcu cijelog svijeta u čast zborovi, dueti, klape, solisti, tamburaši. Inicijatorica koncerta je g. Lara Piletić, osnivačica i voditeljica zbora „Julini“ u Starom Petrovom Selu. Koncert je pripreman i održan uz pomoć g. Slavka Nedića, glazbenog urednika HKR-a , koji je zajedno s g, Piletić, umjetnički direktor koncerta.

Nakon svete mise koju je slavio vlč Ivan Nikolić, staropetrovoselski župnik i dekan Novokapelačkog dekanata Požeške biskupije i njegovih riječi pozdrava koje je uputio svima izvođačima, gostima i posjetiteljima koncerta, počeo je lijep glazbeni program. Uz načelnika općine Staro Petrovo Selo, Nikolu Denisa i vjernike staropetrovoselske župe, na koncert su došli i vjernici susjednih župa.

Pjesmama su se predstavili Veliki zbor župe sv Antuna Padovanskog Staro Petrovo Selo, klapa „Sveti Ante“ iz Zagreba, Duo „Ivona i Marko“ iz Volodera koji studiraju u Zagrebu, „Božji dlanovi“ iz Međimurja ( Vratišinec i Peklenica), fra Miroslav Petrac iz Osijeka, Tamburaši „Rubato“ i Josip Paulić. Posjetiteljima se zatim obratio Slavko Nedić, glazbeni urednik HKR-a i umjetnički direktor koncerta „Svetom Antunu u čast“. Govorio je o svom dugogodišnjem stvaralačkom radu i potaknuo mlade glazbenike na skladanje novih pjesama svetom Antunu do slijedeće godine i novog koncerta.

Slijedile su pjesme Zbora mladih župe Zapolje , a koncert je okrunjen prekrasnim nastupom zbora „Julini“ iz Starog Petrovog Sela, koji su s voditeljicom g. Larom Piletić također zaradili veliki pljesak.

Želja je svih da Antunovski koncert u Starom Petrovom Selu postane tradicionalan pa je za očekivati nove skladbe svetcu i novi lijep program u lipnju slijedeće godine.

Višnja Mikić

Komentari
Prethodni članakPU Brodsko-posavska: Protekli tjedan 44 kaznena djela i 25 prometnih nesreća
Sljedeći članakZavršena još jedna Gradska kuglačka liga