Tijekom prošlog tjedna (3. od 9. lipnja) na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske evidentirana su 44 kaznena djela. U navedenom razdoblju na prometnicama u nadležnosti policijske uprave dogodilo se 25 prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene, te 21 prometna nesreća s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira evidentirano je 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pojačani nadzori prometa

Na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su prošli tjedan prilikom nadzora prometa kontrolirali 602 vozila. Pritom su utvrdili 346 prometnih prekršaja, od kojih je 101 prekršaj nepropisnih brzina, 91 prekršaj ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje te 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Osim prekršaja „4 glavne ubojice u prometu“, utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (istek važenja prometne dozvole, pretjecanje i obilaženje, nepoštivanje prednosti prolaza, i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,65 promila alkohola, očitana je u organizmu vozača (rođ. 1976. g.) osobnog automobila u Slavonskom Brodu u Ulici S. Vraza (6. lipnja, oko 16 sati), dok je najveća nepropisna brzina od 243 km/h, utvrđena na autocesti A3 (dana 8. lipnja u 4.55 sati), za koji prekršaj je sankcioniran vozač osobnog automobila (rođ. 2001.).

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Komentari
Prethodni članakVečeras u Domu kulture: Predstavljanje književnog stvaralaštva Vanje Bulića
Sljedeći članakU Starom Petrovom Selu održan je prvi koncert duhovne glazbe pod nazivom „Svetom Antunu u čast“