U crkvi sv. Antuna u Smrtiću 15. srpnja 2022. godine, na 5. uskrsnu nedjelju, obučeno je 8 novih ministranta. Oni su na taj način primljeni u ministrantsku službu, u kojoj će služiti svećeniku i svojoj Crkvi. Njihova imena su: Lorena Agatić, Patrik Agatić, Ivan Jurišić, Florijan Ošap, Petra Ošap, Sara Prankić, Ines Relja i Dorijan Tomić.

Misno slavlje i obred oblačenja novih ministranata predvodio je župnik Župe Duha Svetoga u Gornjim Bogićevcima fra Ivo Brezović, koji je tom prigodom rekao: „Molimo za ustrajnost u službi kod oltara ovih 8 novih ministranata. Oni su privilegirani da smiju doticati sve one stvari koje dodiruje svećenik, a kako bi bili poslužitelji kod oltara. Čestitam im i pozivam i u drugim mjestima djecu da se uključe u ministrante.“

Homilija je bila posvećena ministrantskoj službi, a na kraju sv. mise fra Ivo se zahvalio i svim dosadašnjim ministrantima koji su ministrirali u crkvi u Smrtiću. Imena nekih od njih su: Damjana Ošap, Marin Pavleka, Antonijo Šakić, Ivan Krmpotić, Ivan Šakić, Josipa Mlinarski, Anabela Mutnjaković, Sebastijan Suvajčević i drugi. Međutim, sigurno ne bi bilo uredu, a ne spomenuti dvojicu ministranata koji su prvi počeli ministrirati u crkvi u Smrtiću i koji su to činili najdulji niz godina. To su braća Jurica i Petar Kičić.

Do idućeg javljanja sve vas toplo i srdačno pozdravljam u Gospodinu.

Lijepo je što postojite.

Tekst i foto: Marko Derežanin

 

Komentari
Prethodni članakUdruga Suncokret obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama
Sljedeći članakUz Međunarodni dan muzeja: Sutra otvorenje izložbe “Djetinjstvo u davna vremena”