U suradnji sa Savezom društva “Naša djeca” Hrvatske pokrenut je projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra”. Ove godine u projekt se uključilo i Društvo “Naša djeca” Nova Gradiška.

U Dječjem vrtiću “Radost” Nova Gradiška jučer je održana radionica Bajkaonica, koja je dio projekta koji se provodi na području cijele Hrvatske, vođena Društvom Naša djeca. Cilj projekta je ukazati na važnost igre za dječji razvoj te stvaranje boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih.

Ivana Šokić volonterka Društva “Naša djeca” održala je radionicu sa starijom skupinom vrtićanaca. Pričali su priču Gospođica Žabica. – “Djeca uživaju i žele sudjelovati, malo im se priča jer većinom dobiju sve na gotovo. Treba početi od najranije dobi raditi s djecom, pričati im i čitati. Trebaju razvijati jezik, kako bi se lijepo izražavali, kako bi dobro komunicirali. Djecu treba ispravljati i reći im kako treba izgovarati, no ne im nametati i forsirati ih. Čitanjem bogate svoj riječnik. Ovo je nešto novo u našem gradu. Bajke koje im pričamo su im nepoznate i nove, te ih sa strpljenjem i pozornošću slušaju. Kroz bajke i pripovijedanje uče lakše, a ujedno upoznavaju i nas koji im pripovijedamo.” – rekla je volonterka Šokić.

 

Komentari