Na Trgu 121. brigade Hrvatske vojske, točnije iza Doma Hrvatskih Branitelja grada Nove Gradiške vrijedno se radi. Nakon uređenja i otvorenja novogradiškog Trga posvećenog hrvatskim braniteljima, herojima ovoga grada, obnove Doma branitelja i otvaranja novih parkirališnih mjesta, došlo je vrijeme i za uređenje dvorišnog prostora.

Kao što je i obećano, Grad Nova Gradiška u suradnji s braniteljskim Udrugama grada, grade novu sjenicu na vanjskom prostoru iza Doma branitelja.

Kako kaže, koordinator za braniteljske udruge pri Gradu Nova Gradiška, Vlatko Greiner, lijepo vrijeme pogodovalo je s nestrpljenjem iščekivanom početku radova, koji bi, ako vremenski uvjeti dozvole trebali biti završeni u planiranom roku. Sjenica u dvorištu Doma branitelja zajednički je pothvat Grada i Udruga kako bi se naše hrvatske branitelje u miru potaklo na aktivnost, ali i međusobno druženje, te kako bi se projekt realizirao upravo prema njihovim zamislima.

Ovaj projekt ne samo da će tijekom realizacije okupiti branitelje na jednome mjestu, nego će to činiti i u budućnosti jer brojne aktivnosti, druženja, obljetnice, sastanci, pogotovo u lijepih dana moći će se provoditi na otvorenome, ispod sjenice koju će sami izgraditi.

Članovi HVIDRE iskoristili su sunčan dan za uređenje ograde, a kako su tekli radovi, pogledajte u nastavku. 

Komentari