Sinoć je počelo 24. Novogradiško glazbeno ljeto, manifestacija koja je od ove godine produžena za jedan dan. Osim koncerata vrhunskih glazbenika, pripremljena je i raznovrsna gastro ponuda, dječji kutak i festival te zabavni programi za sve uzraste.
 
Čast da svojim nastupom službeno otvore ovogodišnje izdanje NG Ljeta pripala je Damiru Kukuruzoviću i Django Groupi. Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, svojevrstan je homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. Najpoznatiji promotor romskog jazza u Hrvatskoj, Kukuruzovićev quartet, nastupao je na svim bitnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju romske glazbe i američkog jazza.
 
Organizator je mnogobrojnih  jazz festivala. Vlasnik je Siscia jazz cluba u Sisku u kojem organizira međunarodni festival jazza i bluesa. 2011. godine dodijeljena mu je nagradu za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013.godine dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.
 
Damir Kukuruzović i Django Group uistinu su glazbena poslastica koja se ne propušta širom Europe, a njihov nastup ne ostavlja nikoga ravnodušnim, pokazali su to i sinoć na središnjem gradskom trgu. S obzirom na to da je sredina radnog tjedna i da je Ng Ljeto po prvi puta startalo srijedom, okupio se solidan broj posjetitelja, a da novogradiška publika cijeni kvalitetnu glazbu, pogotovo kada je izvode vrsni glazbenici poput gitarista Damira Kukuruzovića i njegovog Django Groupa, vidjelo se sinoć dok su brojnim aplauzima nagrađivali izvođače. 
 
Bio je to lagani “Jazz” uvod u ono što slijedi u narednim danima, a već večeras možete uživati u nastupima Rockera, Twinsa Rocka, Darka Rundeka i grupe Silente.
 
Komentari