U sklopu zajedničkog projekta izvannastavnih aktivnosti „Novi prijatelj“ u OŠ Mato Lovrak održana je prva glazbena radionica.

Za ovaj projekt škola je od Ministarstva znanosti i obrazovanja na Natječaju za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. dobila sredstva namijenjena organizaciji edukativnih (glazbenih i dramskih) radionica i kupnju glazbenih instrumenata i tehnike. Krajnji je cilj projekta „Novi prijatelj“ istoimena školska glazbena predstava koja će za temu imati vršnjačke odnose suvremenog doba.

Glazbeno-terapijsku i edukativnu bubnjarsku radionicu “Izgradnja zajednice ritmom, zvukom, tišinom” održao je Branko Trajkov Trak, profesionalni glazbenik i bubnjar rock grupe „Zabranjeno pušenje“. Na radionici je sudjelovalo 40-ak učenika naše škole – članovi školskog benda, dramskih i plesnih skupina koji će biti izravni sudionici školske glazbene predstave, ali i njihovi učitelji voditelji. Upoznali su različite vrste bubnjeva i uz pomoć vođenih ritamskih vježbi međusobno se povezali.

Radionicu za učenike i voditelje organizirao je učitelj glazbene kulture i voditelj školskog benda Dragan Starivlah.

Izvor/Foto: OŠ Mato Lovrak

Komentari
Prethodni članakOdržan 34. KARATE KUP MLADOSTI: Dva srebra i tri bronce stigle u Novu Gradišku
Sljedeći članakPolicija provodi kampanju „WEB HEROJ“ – „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“