Učiteljica Željka Trlin i učenici 2.b razreda OŠ ”Mato Lovrak” Nova Gradiška provode projekt „Zanimanja ljudi“ u koji su se uključili i roditelji učenika. Tako je u na satu prirode i društva gostovalo troje roditelja. Predstavili su svoje zanimanje i posao kojim se bave.

Gospođa Marijana Vukša-Orešković, po zanimanju pravnica, upoznala je učenika koliko godina školovanja je potrebno za ovo zanimanje, te ukratko objasnila gdje radi i što je njen posao.

Gospođa Željka Martinović, po zanimanju stomatologinja, objasnila je učenicima da je za posao stomatologa potrebno završiti stomatološki  fakultet kao i dodatnu specijalizaciju, koja nije obavezna, ali za neka područja stomatologije je potrebna. Naglasila je da se stomatolog bavi liječenjem bolesti zuba i usta kao i sprječavanjem nastanka bolesti zuba i usta. Učenicima je dala i neke savjete o očuvanju zuba ( higijena, prehrana, navike).

Gospodin Dražen Vlaović, po zanimanju policajac, u suradnji s policajcem Tomislavom Marakovićem predstavio je svoje zanimanje. Objasnio je učenicima kako se postaje policajac i koju školu treba završiti. Upoznao je učenike s različitostima svoga posla od održavanja sigurnosti u prometu,predavanja  u školama učenicima, do rada u uredu. 

Gosti iz PP Nova Gradiška pokazali su učenicima i dio opreme koju koriste obavljajući svoj posao.

 – Zaključili smo da su sva zanimanja jednako vrijedna i važna za svakidašnji život ljudi. Na kraju su naši gosti učenicima podijelili poklončiće: paste za zube, bojanke, rasporede sati, olovke, te reflektirajuća svjetla za bicikle – stoji u tekstu 

Tekst i foto: Željka Trlin, učiteljica

Komentari
Prethodni članakKošarkaški klub Strmac ovaj vikend zabilježio dvije pobjede
Sljedeći članakStaro Petrovo Selo: Prijavite se na stručno predavanje o ekološkoj proizvodnji, broj mjesta je ograničen!