Na području općine Rešetari nastavljaju se brojni komunalni i infrastrukturni projekti koji se realiziraju s ciljem unapređenja žitelja ove općine. Tako je još jedan vrijedan projekt ovih dana uspješno priveden kraju:

– Riječ je o projektu WIFI4EU kojemu je cilj daljnje digitalno opismenjavanje i lakši pristup informacijama stanovnicima i posjetiteljima općine Rešetari. Projekt je financiran sredstvima EU temeljem Sporazuma o dodijeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenata za povezivanje Europe (CEF): Program WIFI4EU. Stoga su za provedbu projekta dodijeljena bespovratna sredstva u obliku jednokratnog iznosa od 15.000,00 EUR, kroz sufinanciranje Europske unije u 100% -tnom iznosu – kaže načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.
Putem natječaja WIFI4EU na razvoj bežične mreže, WIFI pristupne točke postavljene su na području općine Rešetari po naseljima na 10 mikro lokacija i to:
– kod zgrade Općine i park – V. Nazora 30, Rešetari
– na nogometnom igralištu NK Budućnosti u Rešetarima, na novom objektu
– u parku na Barbari, kod semafora u Rešetarima
– društveni dom u Zapolju
– na stadionu NK Mladosti u Brđanima
– u prostoru oko društvenog doma u Brđanima
– u prostoru centra naselja Drežnik – dom i crkva
– u prostoru stadiona NK Slavonac Gunjavci-Drežnik
– u prostoru oko društvenog doma u Gunjavcima
– u prostoru centra Adžamovaca – hrvatski dom Adžamovci
– Mještani se jednostavno mogu spojiti na ove pristupne internetske točke. Nije potrebna registracija ni autentifikacija, potrebno je samo odabrati dostupnu mrežu s oznakom WIFI4EU i prihvatiti uvjete korištenja, nakon čega će biti omogućeno besplatno korištenje interneta. Želimo Vam sigurno i produktivno surfanje – dodaje načelnik Aga.

Komentari
Prethodni članakPoljoprivrednici se teško mogu nositi sa svim nedaćama koje ih sustižu od Ministarstva do vremenskih nepogoda
Sljedeći članakGimnazija Nova Gradiška provodi vrijedan europski projekt “U školi otvorene kohezije”