Na području općine Rešetari nastavljaju se brojni komunalni i infrastrukturni projekti koji se realiziraju s ciljem unapređenja žitelja ove općine. Tako je još jedan vrijedan projekt ovih dana uspješno priveden kraju:

– Riječ je o projektu WIFI4EU kojemu je cilj daljnje digitalno opismenjavanje i lakši pristup informacijama stanovnicima i posjetiteljima općine Rešetari. Projekt je financiran sredstvima EU temeljem Sporazuma o dodijeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenata za povezivanje Europe (CEF): Program WIFI4EU. Stoga su za provedbu projekta dodijeljena bespovratna sredstva u obliku jednokratnog iznosa od 15.000,00 EUR, kroz sufinanciranje Europske unije u 100% -tnom iznosu – kaže načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.
Putem natječaja WIFI4EU na razvoj bežične mreže, WIFI pristupne točke postavljene su na području općine Rešetari po naseljima na 10 mikro lokacija i to:
– kod zgrade Općine i park – V. Nazora 30, Rešetari
– na nogometnom igralištu NK Budućnosti u Rešetarima, na novom objektu
– u parku na Barbari, kod semafora u Rešetarima
– društveni dom u Zapolju
– na stadionu NK Mladosti u Brđanima
– u prostoru oko društvenog doma u Brđanima
– u prostoru centra naselja Drežnik – dom i crkva
– u prostoru stadiona NK Slavonac Gunjavci-Drežnik
– u prostoru oko društvenog doma u Gunjavcima
– u prostoru centra Adžamovaca – hrvatski dom Adžamovci
– Mještani se jednostavno mogu spojiti na ove pristupne internetske točke. Nije potrebna registracija ni autentifikacija, potrebno je samo odabrati dostupnu mrežu s oznakom WIFI4EU i prihvatiti uvjete korištenja, nakon čega će biti omogućeno besplatno korištenje interneta. Želimo Vam sigurno i produktivno surfanje – dodaje načelnik Aga.

Komentari