U općinskoj vijećnici potpisani su ugovori sa djelatnicima javnih radova na području Općine Okučani. Naziv Programa je Revitalizacija poljskih putova, preventivne mjere zaštite od požara i bujičnih poplava. Vrijednost projekta je 207.252,50 kn.

Kako ističe općinski načelnik Aca Vidaković radovi se odnose na krčenje drveća i niskog raslinja, sanaciju nerazvrstanih cesta sukladno Odluci, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova. Radi se između ostaloga i o krčenju okućnica u kojima nitko ne živi, produbljivanju kanalske mreže koja će se izvoditi ručnim putem, poljski putevi planirani održavanjem osoba u javnom radu nalaze se na području naselja Bobare u dužini 4km i naselja Mašićka Šagovina u dužini 3km čišćenjem drveća i niskog raslinja.

Pomoću ovog programa zaposlene su osobe koje su starije od 50 prijavljene u evidenciju dulje od 6 mjeseci,i osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih 3 i više godina. Zaposleno je 7 teško zapošljivih djelatnika sa područja Općine Okučani.

-” Smatram da je svaki pedalj zemlje koji se očisti od raslinja hvale vrijedan. Moramo riješiti Vrbovljane i Čovac , a vjerujem u ribnjake jer ćemo tamo imati 25 novih radnih mjesta. Svi mi znamo da u mjestima gdje nitko ne živi dolaze čagljevi, divlje životinje čije je razmnožavanje veliki problem. Briga o okolnim selima je ključna, sve je to zapravo jedno mjesto,”- rekao je načelnik Okučana Aca Vidaković.

Komentari
Prethodni članakOŠ Ljudevita Gaja na 9. Međunarodnom natjecanju stranih jezika „Willkommen 2021“
Sljedeći članakSada i službeno: Udruge kulturno umjetničkog amaterizma mogu krenuti s radom