Hrvatski sabor kulture je krovni savez kulturno-umjetničkog amaterizma koji broji 1.026 udruga s 2.345 izvođačkih sastava i 80.000 članova

Napori Hrvatskog sabora kulture i cjelokupnog sektora kulturno-umjetničkog amaterizma RH u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH urodili su plodom.

Od proteklog petka, 28. svibnja 2021. godine, mogu održavati sve amaterske kulturno-umjetničke izvedbe, programe i manifestacije na otvorenim prostorima, a probe i u zatvorenim prostorima uz obvezno pridržavanje strogih mjera fizičkog distanciranja, svih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa HZJZ-a te nužnih epidemioloških mjera propisanih Odlukom.

– Obustava održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija nalaže se isključivo u zatvorenim prostorima – kažu iz Hrvatskog sabora kulture.

Nadalje, Hrvatski sabor kulture poziva sve udruge kulturno-umjetničkog amaterizma u RH da započnu s obnovom rada na način i u skladu s mjerama propisanima Odlukom Stožera civilne zaštite RH koja je danas stupila na snagu.

– Obnovu rada naših udruga bit će teško pokrenuti zbog šestomjesečne obustave rada, neplaćenih računa te izgubljenih radnih mjesta stručnih voditelja ovih udruga, a sve to zbog neosmišljenih mjera potpore za ovu djelatnost. Tim više jer i danas kako nam javljaju naše udruge, unatoč dozvoli održavanja amaterskih proba u zatvorenim prostorijama, one su suočene s nevjericom vlasnika prostorija koji im onemogućavaju pristup u iste i obnovu rada. Unatoč svim tim problemima, riječima amatera koji sebe smatraju neuništivima, a nošeni ljubavlju i entuzijazmom prema svojoj kulturi i umjetnosti, oni će obnoviti i ojačati svoju djelatnost na korist hrvatskom društvu u cjelini – poručuju iz Hrvatskog sabora kulture.

Komentari
Prethodni članakU Općini Okučani potpisani ugovori sa djelatnicima javnih radova
Sljedeći članakPoziv za cijepljenje u Društvenom domu: Prva doza, bez narudžbe