U Narodnu knjižnicu i čitaonicu “Okučani” stigla nova oprema; Boson set dodataka za micro:bit. Knjižnica je tako postala bogatija za novu opremu koju najčešće posuđuju učenici. Knjižnica posjeduje 15 000 knjižne građe, uz didaktičku opremu i računala. U proširenom prostoru se održavaju razne radionice i aktivnosti vezane uz kulturu i umjetnost.

Učenicima viših razreda OŠ “Okučani”  održane su radionice o micro:bitovima koje mogu posuditi u knjižnici kako bi dalje učili programirati na micro:bitovima odnosno “džepnim računalima”.

U okviru STEAM revolucije u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih, Narodna knjižnica i čitaonica  “Okučani”  je dobila i Boson set.

Tim projektima želi se omogućiti knjižnicama da postanu centri za razvijanje digitalnih tehnologija, te se želi pomoći građanima da se bolje suoče s današnjim izazovima i tržištem rada. Knjižničarka Dijana Kašljević prošla je edukacije za micro:bitove te rado pomaže učenicima u korištenju istih. Osim moderne tehnologije, članovi knjižnice mogu potražiti najnovije izdane knjige, časopise, novine..