Danas je u domu kulture u Okučanima organizirana akcija dragovoljne predaje oružja pod nazivom „Miran san bez oružja“.

Organizator je bila Policijska postaja Okučani u suradnji s Vijećem za prevenciju Općine Okučani. Oni koji nisu danas predali oružje, to mogu inače učiniti na način da građani nazovu besplatni broj telefona 192 i policijski službenici dolaze na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja oružja. Pomoćnik načelnika kriminalističke policije Okučani Anto Cindrić:

Kao predsjednik Vijeća za prevenciju i načelnik Općine Okučani, nazočan je bio Aca Vidaković koji je rekao da ovo nije prva akcija na području Općine. Istaknuo je da se dragovoljna predaja oružja organizira već dvije i pol godine.

Nažalost, nakon Domovinskog rata na području Općine Okučani postoji dosta minsko sumnjivog područja, pogotovo u Mašićkoj Šagovini, Širincima, Žuberkovcu, Čaprgincima i Bobarama.

 

Prilikom organiziranje ove akcije nazočni su bili i kontakt policajci Policijske postaje Okučani, predstavnica Policijske uprave Brodsko-posavske, te priteohničar čija je zadać bila sigurno preuzeti oružje, pogotovo eksplozivna sredstva. Podsjećamo, građani koji dragovoljno predaju oružje, koje ilegalno posjeduju neće snositi nikakve posljedice, odnosno neće odgovarati ni kazneno ni prekršajno (bez obzira na vrstu i količinu oružja) jer im to jamče odredbe Zakona o oružju, a samom predajom oružja povećat će svoju sigurnost i sigurnost djece i zajednice u kojoj živimo.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakDUZS – Apel svim službama i građanima!
Sljedeći članakSvjetski dan bolesnika